Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Medewerker opvang opgepakt om ontucht

Toegevoegd: 07-02-2012, 22.23 uur - Update: 07-02-2012, 23.35 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft vandaag een 24-jarige Middelburger opgepakt vanwege een aangifte van ontucht. De man was werkzaam op een kinderdagverblijf.


De aangifte is gedaan door de ouders van een 3-jarig meisje. Dat zat op kinderopvang Tuimelaar in Vlissingen. De aangifte werd gedaan na een eerste melding. Na die melding heeft een gespecialiseerde rechercheur het kind ondervraagd. Hierna is aangifte opgenomen om nader onderzoek te kunnen doen of er sprake is van een strafbaar feit.

Kinderdagverblijf Tuimelaar is één van de grootste Vlissingse opvanglocaties van Kinderopvang Walcheren (KOW). Volgens de Vlissingse burgemeester René Roep zou de ontucht recent hebben plaatsgevonden.

Aanhouding
De verdachte werd vandaag van zijn groep gehaald door de directeur van KOW. Hij werd apart genomen en een rechercheur heeft hen verteld dat er een verdenking was. Hierna heeft hij nog enkele spulletjes mogen pakken en is daarna meegenomen naar het politiebureau. Of hij al een verklaring heeft afgelegd is niet bekend. De Middelburger was sinds oktober 2011 vast werkzaam op de vestiging. Daarvoor was hij incidenteel werkzaam op verschillende KOW-vestigingen.

Ouders
Vanavond heeft de gemeente samen met politie, het Openbaar Ministerie (OM) en KOW een informatieavond gehouden. Ouders konden hier vragen stellen. Het ging volgens Roep om meer dan 200 echtparen. Zij waren geschrokken en een deel van hen reageerde ook vol ongeloof. Zij konden zich niet voorstellen dat de bewuste medewerker schuldig was.

Tijdens de avond was gelegenheid tot het stellen van vragen. Bij de avond waren ook hulpverleners aanwezig van onder andere de GGD. Zij vertelden ouders hoe zij signalen van hun kinderen oppikken die zouden kunnen duiden op misbruik. Afwijkend gedrag is bijvoorbeeld een signaal dat altijd serieus genomen moet worden.

Ouders of verzorgers kunnen vanaf woensdag van 09.00 tot 16.00 uur met hun vragen terecht bij een informatienummer van de GGD. Het telefoonnummer is 0113-249480. Een verpleegkundige kan vragen van ouders en verzorgers beantwoorden en zo nodig doorverwijzen.

KOW
Kinderopvang Walcheren biedt opvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar op 18 kinderdagverblijven, 37 buitenschoolse opvanggroepen, 25 peuterspeelzalen / peutergroepen en via 90 gastouders verspreid over Walcheren.
 
De Tuimelaar aan de Alexander Gogelweg bestaat uit een buitenschoolse opvang (BSO), een kinderdagverblijf (KDV), een peutergroep (PG) en een speciale Max BSO voor oudere kinderen. De locatie ging in juli 2006 open en is gelegen in de wijk Paauwenburg.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Thera (8-2-2012 om 19:39)
Afwijkend gedrag is inderdaad een signaal dat altijd serieus genomen moet worden. Maar of dit nu gelijk een wijzende vinger naar een mannelijke medewerker van een dagverblijf moet opleveren. Er zijn meer oorzaken wat standaard/maatschappelijk ongewenst gedrag kan veroorzaken.
Marja (8-2-2012 om 18:58)
Nooit oordelen op een verdenking, en typisch die ouders hebben nu ineens wel tijd voor hun kinderen, maar overdag moeten ze zo nodig hun kids in een kinderdagverblijf achterlaten,maak mij niet wijs dat zulke vrouwen dit voor hun plezier doen want geld is soms belangrijker dan kinderen zelf opvoeden
Anoniem (8-2-2012 om 18:22)
Als man zijn moet je toch ook een kind kunnen knuffelen , een arm omheen slaan , een luier verwisselen??? Als hij het gedaan zou hebben zou het erg ziekelijk zijn maar hoe kan hij zich verdedigen tegenover een kindje van 3?????????
Anja (8-2-2012 om 18:14)
Hoe kun je je ooit verdedigen tegenover een kind van 3 jaar??? Als het niet waar is is die knul zijn toekomst verpest, als het wel war zou zijn moet hij zeker gestraft worden. Een kind van 3 is zo te beinvloeden.als de ouder ja zegt zegt dat kind ook ja.Ouders moeten oppassen als ze zoiet beweren
Monique (8-2-2012 om 16:48)
Wanneer zijn onschuld blijkt, krijgt hij dan schadevergoeding?
Jan (8-2-2012 om 14:54)
Als ik terug denk aan wat justitie gedaan heeft met de ontploffing bij Ritthem ,dan verwacht ik dat dit nu eens een keer goed gaat en er niet iemand zijn leven even kapot wordt gemaakt omdat ouders problemen hebben met hun kinderen.
Cookie-instellingen beheren