Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Medewerker opvang opgepakt om ontucht

Toegevoegd: 07-02-2012, 22.23 uur - Update: 07-02-2012, 23.35 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft vandaag een 24-jarige Middelburger opgepakt vanwege een aangifte van ontucht. De man was werkzaam op een kinderdagverblijf.


De aangifte is gedaan door de ouders van een 3-jarig meisje. Dat zat op kinderopvang Tuimelaar in Vlissingen. De aangifte werd gedaan na een eerste melding. Na die melding heeft een gespecialiseerde rechercheur het kind ondervraagd. Hierna is aangifte opgenomen om nader onderzoek te kunnen doen of er sprake is van een strafbaar feit.

Kinderdagverblijf Tuimelaar is één van de grootste Vlissingse opvanglocaties van Kinderopvang Walcheren (KOW). Volgens de Vlissingse burgemeester René Roep zou de ontucht recent hebben plaatsgevonden.

Aanhouding
De verdachte werd vandaag van zijn groep gehaald door de directeur van KOW. Hij werd apart genomen en een rechercheur heeft hen verteld dat er een verdenking was. Hierna heeft hij nog enkele spulletjes mogen pakken en is daarna meegenomen naar het politiebureau. Of hij al een verklaring heeft afgelegd is niet bekend. De Middelburger was sinds oktober 2011 vast werkzaam op de vestiging. Daarvoor was hij incidenteel werkzaam op verschillende KOW-vestigingen.

Ouders
Vanavond heeft de gemeente samen met politie, het Openbaar Ministerie (OM) en KOW een informatieavond gehouden. Ouders konden hier vragen stellen. Het ging volgens Roep om meer dan 200 echtparen. Zij waren geschrokken en een deel van hen reageerde ook vol ongeloof. Zij konden zich niet voorstellen dat de bewuste medewerker schuldig was.

Tijdens de avond was gelegenheid tot het stellen van vragen. Bij de avond waren ook hulpverleners aanwezig van onder andere de GGD. Zij vertelden ouders hoe zij signalen van hun kinderen oppikken die zouden kunnen duiden op misbruik. Afwijkend gedrag is bijvoorbeeld een signaal dat altijd serieus genomen moet worden.

Ouders of verzorgers kunnen vanaf woensdag van 09.00 tot 16.00 uur met hun vragen terecht bij een informatienummer van de GGD. Het telefoonnummer is 0113-249480. Een verpleegkundige kan vragen van ouders en verzorgers beantwoorden en zo nodig doorverwijzen.

KOW
Kinderopvang Walcheren biedt opvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar op 18 kinderdagverblijven, 37 buitenschoolse opvanggroepen, 25 peuterspeelzalen / peutergroepen en via 90 gastouders verspreid over Walcheren.
 
De Tuimelaar aan de Alexander Gogelweg bestaat uit een buitenschoolse opvang (BSO), een kinderdagverblijf (KDV), een peutergroep (PG) en een speciale Max BSO voor oudere kinderen. De locatie ging in juli 2006 open en is gelegen in de wijk Paauwenburg.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
T (8-2-2012 om 21:15)
Klopt, eerst afwachten wat er uit het onderzoek komt. Als het zo is zou dat verschrikkelijk zijn en kan een dader niet genoeg gestraft worden als er een kind bij betrokken is.. En aan Marja , dat is de meest belachelijke opmerking die ik gelezen heb.
Monique (8-2-2012 om 20:58)
Een broer, een kennis of zelfs haar vader. Een kind van die leeftijd praat alles na wat je het voorhoudt.
Monique (8-2-2012 om 20:55)
Wat is er gebeurd, is er überhaupt iets gebeurd? Ik hoop dat de zaak snel rond is. Ik kan moeilijk met deze onzekerheid leven. Vooralsnog heb ik het met hem te doen. Gelukkig meerdere met mij. Als er indd iets gebeurd zou zijn, kan dit mogelijk ook een andere man in haar omgeving hebben gedaan.
Monique (8-2-2012 om 20:50)
Als hulpverlener en in dit geval leider van een kindercentra bouw je een vertrouwensrelatie op. Het begeleiden van kinderen bij bv naar het toilet gaan is een deel van zijn taken pakket. Een intieme aangelegenheid, voor hen in deze branche, een routine klus.
Anoniem (8-2-2012 om 20:33)
Het lijkt wel een heksenjacht uit vervlogen tijden. Een medewerker van KOW beschuldigd, de media als vliegen, maar wat als deze man onschuldig blijkt. Mensen oordeel niet te snel , er zal een zaak van komen met de hoop op een goede en eerlijke verdediging , dat tot de schuld of onschuld is bewezen .
Engeltje (8-2-2012 om 20:00)
Ik ben het met de meeste mensen eens je bent pas schuldig als dit is bewezen en mensen wees voorzichtig bij ons op school is ook zoiets gebeurt leerkracht onschuldig maar zit wel overspannen thuis omdat ouders anders denken en hem kapot willen maken triest vind ik dit
Cookie-instellingen beheren