Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en enkele buien, morgen overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Medewerker opvang opgepakt om ontucht

Toegevoegd: 07-02-2012, 22.23 uur - Update: 07-02-2012, 23.35 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft vandaag een 24-jarige Middelburger opgepakt vanwege een aangifte van ontucht. De man was werkzaam op een kinderdagverblijf.


De aangifte is gedaan door de ouders van een 3-jarig meisje. Dat zat op kinderopvang Tuimelaar in Vlissingen. De aangifte werd gedaan na een eerste melding. Na die melding heeft een gespecialiseerde rechercheur het kind ondervraagd. Hierna is aangifte opgenomen om nader onderzoek te kunnen doen of er sprake is van een strafbaar feit.

Kinderdagverblijf Tuimelaar is één van de grootste Vlissingse opvanglocaties van Kinderopvang Walcheren (KOW). Volgens de Vlissingse burgemeester René Roep zou de ontucht recent hebben plaatsgevonden.

Aanhouding
De verdachte werd vandaag van zijn groep gehaald door de directeur van KOW. Hij werd apart genomen en een rechercheur heeft hen verteld dat er een verdenking was. Hierna heeft hij nog enkele spulletjes mogen pakken en is daarna meegenomen naar het politiebureau. Of hij al een verklaring heeft afgelegd is niet bekend. De Middelburger was sinds oktober 2011 vast werkzaam op de vestiging. Daarvoor was hij incidenteel werkzaam op verschillende KOW-vestigingen.

Ouders
Vanavond heeft de gemeente samen met politie, het Openbaar Ministerie (OM) en KOW een informatieavond gehouden. Ouders konden hier vragen stellen. Het ging volgens Roep om meer dan 200 echtparen. Zij waren geschrokken en een deel van hen reageerde ook vol ongeloof. Zij konden zich niet voorstellen dat de bewuste medewerker schuldig was.

Tijdens de avond was gelegenheid tot het stellen van vragen. Bij de avond waren ook hulpverleners aanwezig van onder andere de GGD. Zij vertelden ouders hoe zij signalen van hun kinderen oppikken die zouden kunnen duiden op misbruik. Afwijkend gedrag is bijvoorbeeld een signaal dat altijd serieus genomen moet worden.

Ouders of verzorgers kunnen vanaf woensdag van 09.00 tot 16.00 uur met hun vragen terecht bij een informatienummer van de GGD. Het telefoonnummer is 0113-249480. Een verpleegkundige kan vragen van ouders en verzorgers beantwoorden en zo nodig doorverwijzen.

KOW
Kinderopvang Walcheren biedt opvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar op 18 kinderdagverblijven, 37 buitenschoolse opvanggroepen, 25 peuterspeelzalen / peutergroepen en via 90 gastouders verspreid over Walcheren.
 
De Tuimelaar aan de Alexander Gogelweg bestaat uit een buitenschoolse opvang (BSO), een kinderdagverblijf (KDV), een peutergroep (PG) en een speciale Max BSO voor oudere kinderen. De locatie ging in juli 2006 open en is gelegen in de wijk Paauwenburg.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ongeruste mama (9-2-2012 om 20:05)
Ik pleit voor camerabewaking op alle kinderdagverblijven, voor een ieders veiligheid! Bij veel bedrijven heb je dit al, waarom dan niet op kinderdagverblijven!?
@ (9-2-2012 om 16:01)
Mijn zoon wil later graag met kleine kinderen werken. Hoe leg ik hem uit dat hij misschien beter een andere richting kan kiezen ?
Mar (9-2-2012 om 15:55)
Ik hoop van ganser harte dat dit een "loos alarm"is.Je zou toch als man bang worden om in de verzorgende sector te gaan werken? Mocht hij onschuldig zijn kan hij advies inwinnen bij een letstelschadeadvocaat over een smartegeldvergoeding. Maar voor hem is het leed dan al geschied; een stempel..
Pieter s (9-2-2012 om 11:22)
@marja soms kunnen ouders niet minder werken en is er geen familielid die op kan en wil passen. Gelukkig kunnen we nog zonder kinderdagverblijf. Ik hoop wel dat dit geen misverstand is voor die man. misschien is het in nl tijd om in kinderdagverblijven geen mannen meer te aannemen. triest maarja.
Michelle (9-2-2012 om 08:28)
Laten we niet zelf veroordelen voordat het daadwerkelijk bewezen is, hoe moeilijk of dat voor je (vader/moeder) gevoel ook is.
Een Oma (9-2-2012 om 07:58)
Beter geen mannen in dit beroep dan krijg je dit soort toestanden ook niet. En @Monique dat is normaal hoor dat jij je eigen er (nog) niets bij kan voorstellen. Wil niet zeggen dat er niets gebeurd is. Natuurlijk zijn dit soort mannen hartstikke lief! Hebben we met een liegende peuter te maken?
Cookie-instellingen beheren