Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Medewerker opvang opgepakt om ontucht

Toegevoegd: 07-02-2012, 22.23 uur - Update: 07-02-2012, 23.35 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft vandaag een 24-jarige Middelburger opgepakt vanwege een aangifte van ontucht. De man was werkzaam op een kinderdagverblijf.


De aangifte is gedaan door de ouders van een 3-jarig meisje. Dat zat op kinderopvang Tuimelaar in Vlissingen. De aangifte werd gedaan na een eerste melding. Na die melding heeft een gespecialiseerde rechercheur het kind ondervraagd. Hierna is aangifte opgenomen om nader onderzoek te kunnen doen of er sprake is van een strafbaar feit.

Kinderdagverblijf Tuimelaar is één van de grootste Vlissingse opvanglocaties van Kinderopvang Walcheren (KOW). Volgens de Vlissingse burgemeester René Roep zou de ontucht recent hebben plaatsgevonden.

Aanhouding
De verdachte werd vandaag van zijn groep gehaald door de directeur van KOW. Hij werd apart genomen en een rechercheur heeft hen verteld dat er een verdenking was. Hierna heeft hij nog enkele spulletjes mogen pakken en is daarna meegenomen naar het politiebureau. Of hij al een verklaring heeft afgelegd is niet bekend. De Middelburger was sinds oktober 2011 vast werkzaam op de vestiging. Daarvoor was hij incidenteel werkzaam op verschillende KOW-vestigingen.

Ouders
Vanavond heeft de gemeente samen met politie, het Openbaar Ministerie (OM) en KOW een informatieavond gehouden. Ouders konden hier vragen stellen. Het ging volgens Roep om meer dan 200 echtparen. Zij waren geschrokken en een deel van hen reageerde ook vol ongeloof. Zij konden zich niet voorstellen dat de bewuste medewerker schuldig was.

Tijdens de avond was gelegenheid tot het stellen van vragen. Bij de avond waren ook hulpverleners aanwezig van onder andere de GGD. Zij vertelden ouders hoe zij signalen van hun kinderen oppikken die zouden kunnen duiden op misbruik. Afwijkend gedrag is bijvoorbeeld een signaal dat altijd serieus genomen moet worden.

Ouders of verzorgers kunnen vanaf woensdag van 09.00 tot 16.00 uur met hun vragen terecht bij een informatienummer van de GGD. Het telefoonnummer is 0113-249480. Een verpleegkundige kan vragen van ouders en verzorgers beantwoorden en zo nodig doorverwijzen.

KOW
Kinderopvang Walcheren biedt opvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar op 18 kinderdagverblijven, 37 buitenschoolse opvanggroepen, 25 peuterspeelzalen / peutergroepen en via 90 gastouders verspreid over Walcheren.
 
De Tuimelaar aan de Alexander Gogelweg bestaat uit een buitenschoolse opvang (BSO), een kinderdagverblijf (KDV), een peutergroep (PG) en een speciale Max BSO voor oudere kinderen. De locatie ging in juli 2006 open en is gelegen in de wijk Paauwenburg.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
S84 (11-2-2012 om 12:24)
Ik vind het vreselijk... Dat die belachelijke media er zo snel bij is! Ik hoop dat dit met n sisser afloopt. En dat deze jongeman onschuldig is! Die jongen zijn leven is verwoest! Maar.... Mocht dit anders zijn, dan wens ik hem de ergste straf toe!
Anja (10-2-2012 om 19:55)
Marien. Jij gaat er dus vanuit dat de jongeman schuldig is. Jij geloogd een kindje van 3 die dat alles zal doen en zeggen wat de ouders willen??Hoe moet de man een kind verschonen als het gepoept heeft? xzal toch kont af moeten poetsen
Ouderwets? (10-2-2012 om 16:50)
Waarom zorgen die ouders zelf niet voor hun kinderen?? Wat is er belangrijker??
Rina (10-2-2012 om 15:21)
Er is nog niets duidelijk en iemand wordt al veroordeeld en als dader gezien. Maar wat als deze persoon het niet is maar het is bijvoorbeeld vader zelf? Waarom moest dit al zo vroeg naar buiten, naar de media, onder druk van deze ouders die anders geen tijd hebben om hun kind zelf op te vangen?
Marien (10-2-2012 om 13:48)
Wat zijn er veel mensen die er vanuit gaan dat deze persoon onschuldig is, dat de ouders wat verzinnen etc. Ik hoop dat eea tot de bodem wordt uitgezocht. Natuurlijk worden er mensen ten onrechte beschuldigd, maar hoeveel zaken zullen er nooit aan het licht komen of niet bewezen kunnen worden.
Peter Postma (10-2-2012 om 08:48)
Lekker kortzichtig @Marja de huismoeder. Hoe het ook afloopt, deze zaak kent alleen dikke verliezers, mocht er inderdaad niks gebeurd zijn dan is deze jongen getekend voor zijn leven. Het is nu allemaal speculatie wat er precies gebeurd is en wat er precies gezegd is.
Cookie-instellingen beheren