Weerbericht:
Vannacht enkele buien. Overdag perioden met zon en slechts lokaal een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Strandwacht haalt Duitser uit zee

Toegevoegd: 20-07-2012, 19.50 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De strandwacht van Vlissingen heeft vrijdagavond een Duitse zwemmer uit het water gehaald.


De 46-jarige man werd rond 18.30 uur gered nadat enkele wandelaars zich bij de strandpost bij het Nollehoofd meldden nadat ze hadden gezien dat een zwemmer bij het windorgel mogelijk in problemen was gekomen.

De reddingspost was al gesloten, maar er waren nog enkele strandwachten aanwezig en die kwamen direct in actie. De zwemmer werd door de stroming meegevoerd. Hierop gingen de redders direct met een rescueboard het water in. Zo'n board is een speciaal soort surfplank om snel een redding mee uit te kunnen voeren.

De drenkeling werd snel bereikt en de toerist kon binnen korte tijd op de plank worden geholpen om vervolgens naar het strand te worden gebracht. Daar bedankte hij zijn redders voor de snelle hulp.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jo (21-7-2012 om 09:05)
Een strandwacht om trots op te zijn mannen bedankt
Ronny (21-7-2012 om 09:01)
Topper ! Prima aktie vd strandwachten, geen twijfelen maar direkt het water terug in. Heel goed.
Cookie-instellingen beheren