Weerbericht:
Eerst af en toe regen, vrijdag perioden met zon, in het zuiden een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdacht pakketje Middelburg

Toegevoegd: 02-08-2012, 21.46 uur - Update: 03-08-2012, 00.10 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Middelburg is vanavond een verdacht pakketje gevonden. De politie heeft de omgeving afgezet in afwachting van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD).

Het pakketje werd aangetroffen op de paal van een verkeerdbord bij een invalidenparkeerplaats aan het Hofplein, vlakbij het Zeeuws Archief en de Hofpleinkerk.


De politie sloot de omgeving na de vondst van het pakketje rond 20.00 uur direct af met linten. De gemeente Middelburg heeft inmiddels dranghekken geplaatst. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) wordt rond 23.00 uur in Middelburg verwacht. Zij zullen het pakketje nader gaan onderzoeken. De brandweer en de ambulancedienst zullen dan ook stand-by staan. Volgens de politie is de situatie onder controle. Omwonenden moeten binnen blijven.

Rond 22.30 uur liet de politie Zeeland weten tips te hebben gehad dat het verdachte voorwerp mogelijk een apparaatje voor solargraphy is dat door de sterrenwacht wordt gebruikt. De politie onderzoekt die tips.

Zie het nieuwe item over dit onderwerp.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
MM (3-8-2012 om 14:44)
Tegenwoordig kunnen er geen risico's genomen worden. En als de politie er niet naar had omgekeken en het bleek een explosief hebben jullie (mensen met commentaar op politie) daar ook geen goed woord voor over, dus wees blij dat de politie hun werk doet en voor onze veiligheid zorgt, maarja, sommige mensen hebben overal commentaar op he
Zeeland (3-8-2012 om 11:03)
Half het politie korps en weet ik het niet voor een blikje ? zijn ze daar wel helemaal lekker of gewoon paranoide ? is dit gezond psychisch gedrag in deze tijden ? of zijn de mensen gewoon zelf angstig en achterdochtig en kunnen beter maar niet naar het enge 8 uur nieuws kijken ?
Tom (3-8-2012 om 09:40)
Hahaha... Wel een dure fout van de melder en van de politie Middelburg!
Marijke (3-8-2012 om 09:31)
Linda adam, Schijters volgens jou voor hetzelfde geld is het iets anders. Dit is een misplaatste opmerking maar hieruit blijkt dat je géén verstand van zaken hebt.Laten we het daar maar op houden!!!
Vlissinger (3-8-2012 om 02:05)
@ Linda adam, haahaaa grappig. en de volgende keer staat er een tasje waar niemand naar kijkt en vervolgens liggen er 40 doden. alles kan tegenwoordig. dus let op wat je zegt.
MM (2-8-2012 om 23:35)
Net gehoord dat t om een "zonnecamera" gaat, welke gek hangt dat dan daar op die manier neer, is logisch dat het als verdacht word gezien. Maar gelukkig blijkt het "onschuldig" te zijn