Weerbericht:
In het noordwesten kans op lichte regen, elders droog. Zaterdag buien
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 63 km

Overval op goudopkoper Sluiskil

Toegevoegd: 18-09-2012, 16.38 uur
Door: Manfred Berrevoets
SLUISKIL - Dinsdagmiddag omstreeks 14.15 uur is er een overval gepleegd op een goudopkoper die aanwezig was in buurthuis Het Meulengat aan de St. Elisabethlaan in Sluiskil. 


In Het Meulengat zijn op het moment van de overval veel mensen die biljart spelen of kaarten. Het is er redelijk druk. Op een gegeven moment komen er twee mannen de zaal in en zij gaan direct naar de goudopkoper toe en beroven de man van een onbekend geldbedrag. Hierna vluchten de mannen de zaal uit.

Eén van de bezoekers van Het Meulengat vindt de hele gang van zaken onacceptabel en geeft één van de daders een harde klap met een koffer. Hierdoor ontstaat wat consternatie bij de overvallers en het geeft misschien een fractie van een seconde oponthoud bij hen. Die fractie van een seconde heeft er misschien wèl toe geleid dat bij de getuigen een heel specifiek detail aan de schoenen van één van de overvallers is opgevallen.

Het valt een getuige namelijk op dat één van de daders witte sportschoenen draagt met rode en groene details. Het verdere signalement van de overvallers is vrijwel gelijk; ze waren beiden ongeveer 25 jaar oud en 1.70 tot 1.75 meter lang. Ze droegen beiden een zwarte jas en een spijkerbroek. Ook hadden ze allebei hun gezicht bedekt. Eén van de mannen droeg dus de opvallende schoenen en het zou kunnen dat er eentje gewond is geraakt door de klap met de koffer. 

Inmiddels is een onderzoek opgestart door agenten van Politie Zeeland, er worden getuigen gehoord die op het moment van de overval in Het Meulengat aanwezig waren en ook wordt er van het slachtoffer van de overval, de goudopkoper, een verklaring opgenomen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse goud centrale (2-10-2012 om 08:05)
@marleen als jij ooit geld nodig heb en geen 1 bank of instantie wil jou helpen, dan moet je niet lopen zeuren dat wij als opkopers jou ook nee verkopen wij zijn de laaste optie voor mensen in nood
Bert (20-9-2012 om 10:07)
@ Marleen. Zelfs de banken hebben niet altijd eerlijk hun geld verdiend, zij hebben immers woekerpolissen en slechte hypotheken verkocht. Als ik uw domme redenering mag volgen, is dit een vrijbrief om dan maar gewoon de bank te beroven.
Marijke (18-9-2012 om 22:13)
@Marleen,de mensen worden niet verplicht hun goud te verkopen.Waarom zitten deze mensen zonder geld, omdat ze hun geldzaken niet op orde hebben. Misschien meer uitgeven dan dat er binnenkomt!!! Géén reden om een ander te belagen.
Marleen (18-9-2012 om 18:45)
Ach wat maak het uit die goudopkopers zijn zelf grote dieven profiteren van mensen die bijna zonder geld zitten door deze regering dus die dieven ach ze bestelen zich zelf he
Adviseur (18-9-2012 om 17:04)
Prima aktie met die koffer, jammer dat ie niet bewusteloos was na de klap !
Cookie-instellingen beheren