Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Veroordeling na fataal ongeval

Toegevoegd: 18-10-2012, 15.28 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 76-jarige Terneuzenaar, tegen wie een celstraf van twee maanden en een voorwaardelijke rij-ontzegging van een jaar was geëist wegens 'dood door schuld', is donderdag door de rechtbank in Middelbrug veroordeeld tot een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden.


Op 8 augustus 2010 reed de Terneuzenaar over de Tractaatweg in Axel en voor hem reed een motorrijder. Bij een oranje uitstralend verkeerslicht stopte de motorrijder. De Terneuzenaar echter was van plan door te rijden en hield dan ook het oranje verkeerslicht wel, maar de motorrijder absoluut niet in de gaten.

Dat die voor hem stond ontdekte hij pas toen de man over de motorkap vloog. Het slachtoffer liep daarbij een dijbeenbreuk op. De man belandde in het ziekenhuis, maar overleed twee weken later aan vermoedelijk een longembolie, veroorzaakt doordat hij geen antistollingsmedicijnen had gebruikt en geruime tijd immobiel was geweest.

De rechtbank achtte overigens de 'dood door schuld' niet bewezen. Wel was de rechtbank van oordeel dat de Terneuzenaar verantwoordelijk was voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.

Zie ook:
- Voorwaardelijke eis fataal ongeval (04-10-2012)



Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (19-10-2012 om 11:16)
Ziekenhuis van Terneuzen weer zeker... In dit geval zijn er alleen maar verliezers, maar ik vind wel dat er gedeelde schuld is. Zowel de automobilist als de schandalige nalatigheid van het ziekenhuis zijn hier verantwoordelijk voor...
QuasiMoto (18-10-2012 om 22:28)
De familie van de motorrijder kan alsnog een claim of klacht indienen bij het ziekenhuis. Zoals ik het lees is men daar nalatig geweest tijdens de behandeling. Voor het overige: te gek voor woorden dat voor zo'n geval een voorwaardelijke ontzegging wordt opgelegd. Slecht signaal aan wegpiraten!
Joyce (18-10-2012 om 21:54)
Het is en blijft natuurlijk verschrikkelijk voor de nabestaande Maar deze man heeft het echt niet express gedaan en daarbij had de motorrijder alleen zn been gebroken het had ook anders kunnen zijn Dat hij door het stilzitten een longembolie kreeg kan niemand iets aan doen(misschien de artsen wel?!)
JB (18-10-2012 om 17:40)
Wat een rechtspraak is dat nu?Ik rij al lang niet meer op de motor op de openbare weg omdat zulke gevaren(mensen) overal voorkomen.En oranje is OOK stoppen!! Ik rij 70000 km per jaar en heb elke dag wel een situatie gezien,ongelofelijk hoe tegenwoordig gereden wordt.
Pepper (18-10-2012 om 17:28)
Hier is een mensen leven niks waard ik zou zeggen voorgoed rijbewijs kwijt heb zelf nu ook al 2 dingen met mensen op leeftijd gehad en dan krijg je ik heb je niet gezien en dat is hier nu ook weer het geval boven de 70 wordt het toch moeilijker om auto terijden zeker nu alles sneller gaat
Anoniem (18-10-2012 om 15:39)
makkelijker om in nederland iemand dood te rijden te mishandelen of te vermoorden.. zo iemand hoord rijbewijs afgenomen te worden en levenslang gevangenis straf! waar gaat het heen met nederland.. voor een mishandeling krijg je een boette.. en voor een moord krijg je maar 15 jaar cel.. hoezo laks!
Cookie-instellingen beheren