Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Automobilist rijdt 193 op A58

Toegevoegd: 22-10-2012, 09.07 uur
Door: Roland de Jong
ARNEMUIDEN - Een Middelburgse automobilist is zondagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij behoorlijk te hard had gereden op de A58.


Agenten van de verkeerspolitie zagen de man rond 22.30 uur rijden over de A58 bij Arnemuiden. De videosurveillanceauto werd bij de Sloedam met hoge snelheid voorbijgereden door een personenauto.

Door de agenten is een trajectmeting gestart. Dit houdt in dat er gedurende een bepaald traject de gemiddelde snelheid van een auto gemeten wordt. Na het beëindigen van de meting bleek dat de betreffende personenauto met een gemiddelde snelheid van 200 kilometer per uur over de A58 reed.

De auto is door de politieagenten aan de kant gezet en de bestuurder van de auto, een 31-jarige man uit Middelburg, is door hen aangesproken. Zij vertelden de man dat hij zijn rijbewijs kon inleveren. Er ging weliswaar een correctie van 7 kilometer van de gemiddelde snelheid af, maar dan lag de snelheid nog op 193 kilometer per uur. Dat is nog altijd veel te hard, want de maximale snelheid op dat stuk van de A58 bedraagt 130 kilometer per uur.

De bestuurder wenste geen verklaring af te leggen voor zijn gedrag. Hij is door de agenten bij zijn woning in Middelburg afgezet en mag voorlopig niet in zijn auto rijden. Het rijbewijs van de man wordt door de politie opgestuurd naar de officier van justitie. Hij bepaalt of de Middelburger het binnenkort al dan niet weer mag gebruiken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bertje autobahn (24-10-2012 om 10:07)
@ Nm, dat is de grootste kul die in van de week hoorde. u zegt dat mensen die zich gewoon aan de regels houden een gevaar zijn voor anderen die met onverstandige snelheden rijden ? en dat is het probleem, de auto kan wel heel hard, maar de onkundige bestuurder kan er niet mee overweg.
Vlissinger (24-10-2012 om 01:44)
@Jans, leer de wet, dat mogen ze niet (zonder geluid en licht) wat ze niet gebruikt hebben, wat dus een gelijkwaardige gevaarlijke situatie oplevert. vervolgens wachten ze tot hij zodanig hard rijdt zodat hij z'n rijbewijs kwijt is... veiligheid?.. nee.. geld. dat staat boven aan. face it
Janneman (23-10-2012 om 21:08)
Echt zo'n geval van acociaal weg gedrag Een dikke bekeuring (minmaal 1000€ ) ov zo ,plus een verplichte cursus van cbr
MotoRob (23-10-2012 om 17:51)
@slowrider; Ook dat valt onder de noemer risico van het vak, trouwens, een klapband met 130 km/h wil jij ook niet mee maken hoor. Bovendien is een auto die ver boven de 200 km/h kan hier ook op gebouwd, ook de banden kunnen deze snelheden aan.
Moraalridder (23-10-2012 om 15:46)
Wel leuk al die reacties. Rij zelf al meer dan 35 jaar en heb 4 bekeuringen gehad met als grootste overschrijding 7 km. Beukeuringen waren toen ongeveer 28 euro. Reken maar dat de hard rijder die 63 km te hard reed een fikse bon kan verwachten. (denk zo 800 euro). Is toch een aardige straf.
Kees (23-10-2012 om 14:07)
Oh ja zo'n gast zal maar de controle over zijn stuur kwijt raken en tegen jou aanrijden met je kind achterin.
Cookie-instellingen beheren