Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Automobilist rijdt 193 op A58

Toegevoegd: 22-10-2012, 09.07 uur
Door: Roland de Jong
ARNEMUIDEN - Een Middelburgse automobilist is zondagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij behoorlijk te hard had gereden op de A58.


Agenten van de verkeerspolitie zagen de man rond 22.30 uur rijden over de A58 bij Arnemuiden. De videosurveillanceauto werd bij de Sloedam met hoge snelheid voorbijgereden door een personenauto.

Door de agenten is een trajectmeting gestart. Dit houdt in dat er gedurende een bepaald traject de gemiddelde snelheid van een auto gemeten wordt. Na het beëindigen van de meting bleek dat de betreffende personenauto met een gemiddelde snelheid van 200 kilometer per uur over de A58 reed.

De auto is door de politieagenten aan de kant gezet en de bestuurder van de auto, een 31-jarige man uit Middelburg, is door hen aangesproken. Zij vertelden de man dat hij zijn rijbewijs kon inleveren. Er ging weliswaar een correctie van 7 kilometer van de gemiddelde snelheid af, maar dan lag de snelheid nog op 193 kilometer per uur. Dat is nog altijd veel te hard, want de maximale snelheid op dat stuk van de A58 bedraagt 130 kilometer per uur.

De bestuurder wenste geen verklaring af te leggen voor zijn gedrag. Hij is door de agenten bij zijn woning in Middelburg afgezet en mag voorlopig niet in zijn auto rijden. Het rijbewijs van de man wordt door de politie opgestuurd naar de officier van justitie. Hij bepaalt of de Middelburger het binnenkort al dan niet weer mag gebruiken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (23-10-2012 om 14:07)
Lekker trollen op justitie, totdat zo'n gast zichzelf kapot rijd, dan komt er weer zo'n bloemenkransje en reacties van "het was zo'n goede jongen" Je kan ook zien dat door zulke regelgeving mensen worden gered van hun eigen stommiteiten.
Jan (23-10-2012 om 14:02)
Op dat tijdstip kan de gevaarzetting minimaal zijn. Maar als er maar een andere weggebruiker in de buurt is, dan is het een artikel 5. Dus: rijbewijs invorderen en de OvJ laten bepalen wat verder gebeurt. Iedereen rijdt wel eens hard, maar dit is echt te veel.
Edj (23-10-2012 om 13:14)
Stalen staven of bajonetten of je deze nu gebruikt of niet: strafbaar. Motorblokken van honderden pk's of nog meer zijn echter vrij verhandelbaar, kant & klaar. Enige restrictie: voetje in bedwang houden. Waarom wapens niet vrij? Enige restrictie: niet op anderen knallen.
Nn (23-10-2012 om 12:25)
Deze persoon kan zijn rijbewijs inleveren. Maar kijk ook eens naar auto,s die 90 of 100 op de snelweg rijden, is dat niet levensgevaarlijk . Je schrik als je zulke mensen tegen komt . Die horen ook een boete te krijgen omdat zij andere weggebruikers in gevaar begeven.
Tom (23-10-2012 om 10:57)
@ P.A. van Bellegum: de politie mag ten alle tijden afwijken van de verkeersregels mits dit nodig is voor hun taak en zij daarbij het verkeer niet in gevaar brengen! Snij hoeven dus geen zwaailicht en sirene te voeren. Dat ze sneller rijden wil niet zeggen dat ze voorrang hebben.
Anneke (23-10-2012 om 10:50)
Wat nou, zeuren over slome oudjes, je kan beter zeuren over mensen die Nederland naar de kl*te helpen door gebrek aan sociaal gedrag. Inderdaad, mensen die het tegenwoordig gewoon vertikken om richting aan te geven, lukraak in- en uitvoegen; voor snelheidsduivel spelen.
Cookie-instellingen beheren