Weerbericht:
Zonnig en warm
Verkeersinformatie:
Geen files

ME ingezet voor verward persoon

Toegevoegd: 19-12-2012, 17.23 uur - Update: 19-12-2012, 21.08 uur
De vrouw gooide dakpannen naar beneden.
De vrouw gooide dakpannen naar beneden.
© Foto: Rolf de Feijter
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - Een deel van de wijk Westerzicht in Vlissingen is woensdagmiddag afgezet geweest in verband met een grootschalig politie-optreden.  


Rond 15.30 uur kwam de politie, na een melding, ter plaatse bij een woning. Ook de filmploeg van het televisieprogramma 'Het Politiebureau' kwam ter plaatse om opnames te maken.

Eén van de betrokkenen, een 45-jarige Vlissingse vrouw, die niet wilde dat er werd gefilmd, belaagde de filmploeg, waarop een van de agenten de vrouw in bedwang hield. Deze agent werd daarop aangevallen door een andere betrokkene, een 25 jarige Vlissingse man. De agent kreeg enkele vuistslagen in het gezicht. Hij moest de vrouw loslaten en een andere agent schoot hem te hulp. Ook deze agent kreeg van de 25-jarige man enkele vuistslagen toegediend.

De 25-jarige ging er, ondanks dat er door de agenten pepperspray gebruikt werd, vandoor. Hij werd omstreeks 15.50 uur op de Weyevlietweg aangehouden. De twee agenten zullen zich met het opgelopen letsel onder doktersbehandeling stellen. 

De vrouw zag intussen kans op om het dak van haar woning te klimmen waar zij de dakpannen lostrok en naar beneden gooide. Na lang praten door de politie kwam zij uiteindelijk naar beneden en zij werd, in haar woning, aangehouden. De man en de vrouw zijn allebei in verzekering gesteld. 

Gelijk na de melding heeft de politie groot alarm geslagen. Naast de inzet van enkele politieauto's werd ook de Mobiele Eenheid (ME) met spoed ter plaatse gevraagd. Leden van deze groep hebben de wijk afgezet en de politie geassisteerd bij het incident. Ook is er een ladderwagen van de brandweer ingezet evenals een ambulance.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kaatje (20-12-2012 om 08:13)
Triest dat mensen die in de war zijn ongevraagd een cameraploeg op hun nek krijgen. Is het vreemd dat dat agressie opwekt?
Francois (19-12-2012 om 23:33)
Waarom geen ME, als ze toch in de buurt zijn!! Het zijn dezelfde dienders als de platte petten hoor, hebben alleen wat meer bescherming om hun lichaam, wat zeker handig is tegen vallende dakpannen. ;-) Heeft weinig met het geweldspiraal te maken, alleen betere middelen.
Kettehoore (19-12-2012 om 23:11)
Wees blij dat er hulpverleners zijn!.Die mensen doen hun best.Hoe moeilijk het ook is.We kunnen ze echt niet missen.Waarom altijd over kosten zeuren?!Voetbal enzo dat kost altijd erg veel.
Davidse (19-12-2012 om 22:42)
Ik vin het mooi om dat te bekijken van hier in portugal dan blijf je op de hoogte wat er in je geboorteplaats gebuitr
Edje (19-12-2012 om 22:10)
@Ikke: Je wilt toch niet zeggen dat met dakpannen gooien normaal gedrag is?
Hennie (19-12-2012 om 21:57)
Waarom al de elende van een ander filmen, het lijkt erg op een programma van sbs, leedvermaak, bah
Cookie-instellingen beheren