Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weghalen asbestlint blijkt dure fout

Toegevoegd: 18-03-2013, 17.08 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Delta Oester BV in Yerseke moet een boete van 10.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk betalen. Dat vindt althans het Openbaar Ministerie in Middelburg, waar maandag de zaak tegen het bedrijf werd gehouden.


Begin vorig jaar moest er een zogeheten pomphuisje worden gesloopt en het asbest dat daarbij vrijkwam moest door een deskundig bedrijf worden opgeruimd. De arbeidsinspectie gaf opdracht om tijdens die werkzaamheden het terrein af te zetten en het bedrijf voldeed daar ook aan. Niets aan de hand dus.

Bij een controle door de arbeidsinspectie bleek echter het markeringslint te zijn verwijderd, zonder dat daar toestemming voor was verleend. Het asbest was toen overigens al verwijderd.

Tijdens de behandeling van de zaak bleek dat een familielid van de eigenaar van het bedrijf oesters had gelost, de kisten op de kade had gezet en een medewerker had verzocht het lint weg te halen. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan Willem Hajee (19-3-2013 om 09:02)
Terzake van het Asbestverwijderingsbesluit is het ""deskundig verwijderingsbedrijf"" gehouden om de vrijgave van een locatie te organiseren. Hier is geen enkel benoembaar "echt" belang mee gediend. Ik wens de Rechters veel wijsheid toe in de beoordeling van dit geval.
Jan Willem Hajee (19-3-2013 om 09:00)
Typisch voorbeeld van Inspectiegedrag dat niet verder kijkt dan het afvinklijstje. Delta Mossel heeft geen medewerkers of derden in gevaar gebracht. M.i. is er geen sprake van overtreding van de ARBO Wet.
Arie (19-3-2013 om 08:43)
Als het bedrijf de boete krijgt toegewezen stort ik 50,- op hun rekening ! wie doet mee!!?
Loes (19-3-2013 om 07:41)
Mensen van kantoor weten geen heg of steg, hoe kunnen ze nou verstand van dingen hebben, als het alleen vanuit de theorie hebben,. praktijk, luisteren ook eens naar de kant van verhaal van jan de werkman.
Witte (19-3-2013 om 07:21)
De arbeidsinspectie , Waar zijn ze als ze daadwerkelijk nodig zijn ? Weer zo'n strepen trekker zeker .
Jan de Wind (19-3-2013 om 06:44)
Volgens berichten in andere media heeft dit bedrijf ook asbest in de Oosterschele gedump. Je moet wel erg lomp zijn als visser om je eigen water te bevuilen. 10.000 euro lijkt me in dat geval nog een schijntje. Vergunningen intrekken is dan meer op zijn plaats.
Cookie-instellingen beheren