Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 36 km

Weghalen asbestlint blijkt dure fout

Toegevoegd: 18-03-2013, 17.08 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - Delta Oester BV in Yerseke moet een boete van 10.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk betalen. Dat vindt althans het Openbaar Ministerie in Middelburg, waar maandag de zaak tegen het bedrijf werd gehouden.


Begin vorig jaar moest er een zogeheten pomphuisje worden gesloopt en het asbest dat daarbij vrijkwam moest door een deskundig bedrijf worden opgeruimd. De arbeidsinspectie gaf opdracht om tijdens die werkzaamheden het terrein af te zetten en het bedrijf voldeed daar ook aan. Niets aan de hand dus.

Bij een controle door de arbeidsinspectie bleek echter het markeringslint te zijn verwijderd, zonder dat daar toestemming voor was verleend. Het asbest was toen overigens al verwijderd.

Tijdens de behandeling van de zaak bleek dat een familielid van de eigenaar van het bedrijf oesters had gelost, de kisten op de kade had gezet en een medewerker had verzocht het lint weg te halen. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peelander (19-3-2013 om 00:21)
En ja hoor een delict. en bij grote branden met asbestdaken is er nooit iets loos ? ik snap het niet meer sorry.
Hans (18-3-2013 om 21:58)
Ik heb mijn bedrijf al niet meer in Nl zitten vanwege dit soort geneuzel. Advies aan Delta Oester, verhuizen die toko! Jammer voor de arbeidsplaatsen maar dit is Nederland. Oesters kan je ook ergens anders schoonmaken.
Kirsten (18-3-2013 om 21:49)
Een makkelijke manier om aan geld te komen.Wat zou het openbaar ministerie kosten? Wat kost het onderzoek? Wat kosten al die ambtenaren die er aan werken? Volgens mij is het goedkoper wanneer die 10.000 euro door de overheid meteen wordt betaald. Het onderzoek en voorkomen kost veel meer.
Ronald (18-3-2013 om 21:07)
Het lind mag pas weg als het is vrijgegeven is er kan nog overal asbest liggen
Do (18-3-2013 om 20:42)
Hebben ze geen geld nodig voor andere dingen........................????????????
Daantje (18-3-2013 om 20:36)
Ik heb het altijd al gezegt" steel niet ! de overheid duldt geen concurrentie" stelletje zakkenvullers
Cookie-instellingen beheren