Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Werknemer verduistert 56.350 euro

Toegevoegd: 21-03-2013, 16.08 uur
Door: Veerle van Iren
VLISSINGEN - Hoeveel financiële schade een 35-jarige Vlissinger zijn werkgever heeft toegebracht zal wel nooit duidelijk worden. Maar het zou ook zomaar 78.000 euro of 150.000 euro of misschien ook wel beduidend minder geweest kunnen zijn. Niettemin is in een civiele procedure vastgesteld dat hij 56.350 euro heeft verduisterd. De middenstander heeft ook verklaard daarin te berusten en daarmee is dus de financiële kous af.
  
De werknemer heeft op zijn beurt beloofd dat bedrag ook terug te zullen betalen. Donderdag veroordeelde de rechtbank in Middelburg de medewerker tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van acht maanden. Er was een jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk tegen hem geëist. De Vlissinger werd schuldig bevonden aan verduistering in dienstbetrekking. 


De man, die overigens heeft erkend, verduisterde geld, staats- en krasloten. Welk bedrag er nu precies zou zijn verduisterd kon de rechtbank niet vaststellen. ''Een aanzienlijk bedrag. Dat de winkelmedewerker van maart 2010 tot 10 januari 2011 zijn gang kon gaan kwam omdat de winkelier een grenzeloos vertrouwen in hem had en dus nooit werd gecontroleerd. Het geld dat zijn werknemer met zijn handelingen bijeengraaide werd besteed aan een iets betere levensstandaard en een nieuwe auto.'', zo stelt de rechtbank in haar vonnis vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anja (22-3-2013 om 21:44)
Ik geloof er niks van dat het juiste bedrag niet is vast te stellen. je krijg van de staatsloterij netjes een overzicht van wat is verkocht en uitbetaald . je inkoop van tabakswaar heb je ook en je verkoop zelfde met krasloten . dus bij een fatsoenlijke boekhouding haal je alles er tot de cent uit
Le peru (22-3-2013 om 16:55)
Laat hem maar werken 24uur per dag .en hij was niet lang en kaal maar weinig haar en gespierd
Willem (22-3-2013 om 16:40)
Misdaad loont!! kijk eens wie er allemaal een dikke boterham aan verdienen: advocaten--rechters--politie--bewaarders--bouw en veiligheid, enz. en nu er in torentijd zoveel plaatsen over blijven, is 2 in 1 cel best te doen: een man en een vrouw per cel. prima idee toch??
C (22-3-2013 om 15:55)
Marleen, wat bedoel je eigenlijk. wat heb je willen schrijven/zeggen?
Marleen (22-3-2013 om 11:25)
Wie niet steelt of erft moet in ml weken tot hij sterf steel van de oveheid die doen elke dag niks anders dan van ons stelen
Mama (22-3-2013 om 08:01)
Zoo koos klaproos komt er weer goed mee weg. Je zal maar kerst bij die mensen thuis hebben gevierd ( wat ook echt zo is)! En voor alle bijdehante mensen die graag roddelen, dit gaat NIET over die lange kale jongen die vroeger ook mede eigenaar was!
Cookie-instellingen beheren