Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vliegtuig neergestort bij Arnemuiden

Toegevoegd: 27-05-2013, 12.03 uur
Door: Roland de Jong
ARNEMUIDEN - Op een bouwterrein in Arnemuiden is maandag halverwege de ochtend een klein vliegtuig neergestort. Twee mensen raakten gewond.


Het ongeluk gebeurde op een terrein aan de Muidenweg waar camping De Witte Raaf wordt uitgebreid. De locatie ligt vlakbij vliegveld Arnemuiden aan de Calandweg. Het toestel belandde half in het water.

De brandweer rukte met diverse voertuigen uit. Ook werden verschillende ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. De inzittenden konden echter snel uit het vliegtuig komen en bleken niet ernstig gewond te zijn geraakt. De komst van de traumahelikopter was niet nodig. Er ontstond geen brand. De brandweer werd mede ingezet vanwege lekkende brandstof.

De luchtvaartpolitie gaat ter plekke onderzoek doen. Volgens de politie Zeeland-West Brabant is een motorstoring mogelijk de oorzaak van het ongeluk.


Foto's




Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet-ton sebae (27-5-2013 om 13:14)
Niet teveel over zeuren. Ongelukken gebeuren nou eenmaal zo nu en dan!
Marco (27-5-2013 om 13:03)
Neerstorten is nooit een pretje, maar gelukkig zijn er nog open plekken en niet volgebouwd met huizen. Is dat geen goed idee, nood landings plaats bouwen, kom je ook niet op hobbelige grond terecht en minder kans op omduikelen.
J de Marco (27-5-2013 om 12:46)
Wat fijn dat ze er levend uit konden komen. Heel veel geluk gehad zeg
Jaap Vliegtuigverkeer (27-5-2013 om 12:40)
Koren op de molen van de anti- kleine luchtvaart lobby lijkt me dit. Eerst wa ser een vliegveld en toen kwam er een camping... dichterbij en dichterbij..... Gelukkig geen slachtoffers dus de crash zal wel enigszins "beheerst" geweest zijn.
Loes (27-5-2013 om 12:18)
Dat er net nog geen wonigen waren gebouwd...leuk die uitbreiding vd witte raaf,maar kan teveel neergezet worden....gelukkig dat dit goed is afgelopen en alleen gewonden zijn gevallen
Cookie-instellingen beheren