Weerbericht:
Vannacht mistbanken, morgen zonnig en in het zuidoosten zomers warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Overvaller Zeeman voor rechter

Toegevoegd: 03-06-2013, 16.16 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De keuze die een 39-jarige Axelaar op 17 oktober 2012 maakte was voor hem kennelijk niet zo moeilijk. Hij had zin in cocaïne, het geld ontbrak hem en 'dus' stapte hij bij Zeeman in zijn woonplaats binnen, bedreigde een 15-jarige caissière met een mes en vroeg op kalme toon om geld.


In totaal 290 euro rijker wandelde hij de winkel uit, stapte op zijn fiets en reed linea recta naar de dealer om daar 290 euro in te wisselen voor vijf gram cocaïne. De politie bekeek camerabeelden en herkende de man.

De Axelaar heeft inmiddels een respectabel strafblad opgebouwd. In totaal 32 dossiers met 54 misdrijven, waaronder het nodige huiselijke geweld. Ook zijn er inmiddels twaalf rapporten over hem verschenen. Meewerken aan een onderzoek door gedragsdeskundigen weigert hij categorisch uit vrees voor een tbs met dwangverpleging.

En omdat dus geen enkele deskundige precies weet wat de man mankeert en of hij in aanmerking komt voor een tbs in welke vorm dan ook, bleef er voor het Openbaar Ministerie weinig anders over dan maar weer eens een celstraf te eisen: drie jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk en toezicht door de reclassering. De zaak tegen de Axelaar diende maandag voor de rechtbank in Middelburg.

Uitspraak 17 juni.

Zie ook:
- Verdachte overval Axel opgepakt (18-10-2012)
- Gewapende overval Zeeman Axel (17-10-2012)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rinus (4-6-2013 om 21:18)
Ik denk in z'n geval aan de ketting laten afkicken, als dat niet lukt 30 jaar deze gozer is een gevaar voor de maatschappij.
Vraagtekens (4-6-2013 om 06:32)
Wat is dit voor een rechter? dus meneer weigert mee te werken aan een onderzoek en dan gebeurt het maar niet? goh moet je in Amerika eens doen zo groot strafblad en wat als straf? ach laten we maar weer een gevangenisstraf erbij doen welja
Bram (3-6-2013 om 23:41)
't Ja en zo gaan we maar door. Het wordt tijd dat deze jongeman de administratiekosten veroorzaakt door zijn gedrag, eens gaat betalen. En.. waarom zes maanden voorwaardelijk? Gezien zijn gedrag is tenminste 15 jaar vast een redelijke start om een paar zaken af te leren waar hij mee bezig is.
Petrus (3-6-2013 om 22:54)
Weer een voorbeeld dat het rechtssysteem in Nederland niet werkt:32 dossiers,54 misdrijven! En meneer loopt nog vrij rond! Is dit nog een fijn land om je kinderen in op te laten groeien?Als ik de middelen had ging ik naar een ander land, maar ja ik heb een baan en dat loont niet in dit ASO land!!!!!