Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 41 km

Politie veegt Vlasmarkt M'burg schoon

Toegevoegd: 28-09-2013, 18.46 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - In de binnenstad van Middelburg heeft de politie vannacht de Vlasmarkt schoongeveegd na ongeregeldheden. Diverse personen werden gebeten door politiehonden en ook werd de lange wapenstok gebruikt.


De grimmige sfeer ontstond nadat rond 01.45 uur een 25-jarige Vlissinger werd opgepakt. Dat gebeurde toen er in een horecagelegenheid een feest aan de gang was. De Vlissinger had in hetzelfde horecpand twee beveiligingsmedewerkers mishandeld.

De man werd door hen buiten gezet wegens wangedrag, maar de Vlissinger verdwondde één van de beveiligers met een scherp voorwerp en de ander kreeg klappen. De man werd desondanks overmeesterd en buiten kon hij worden overgedragen aan de politie.

Hierna ontstond echter op de openbare weg een gespannen sfeer. Toen het feest binnen was afgelopen, liep de situatie uit de hand. De politie vorderde de aanwezigen te vertrekken maar een 23-jarige man uit Vlissinger en een 19-jarige Middelburger gaven hieraan geen gehoor. Zij trokken zich niets aan van het bevel en werden vervolgens aangehouden.

Om de situatie weer onder controle te krijgen, zetten agenten diensthonden in. Ook werd de lange wapenstok gebruikt. Na fors optreden van de politie keerde de rust weer terug op de Vlasmarkt. De politiehonden deelden echter wel diverse beten uit en meerdere mensen raakten daarom gewond.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tomtom (3-10-2013 om 20:26)
Wat een gelul over een stel gajes wat zich niet kan gedragen, ben er zelf beroepsmatig bij aanwezig geweest en weet daarom dat het nodig was om deze middelen in te zetten. Als je aan collega's komt krijg je dit soort reacties. Perfecte ondersteuning gehad van de honden mensen, alleen maar respect.
Joost (30-9-2013 om 22:19)
Dat is nog eens goed advies voor Yvonne van Jan2 !!!
Jan uit Vlissingen (30-9-2013 om 14:42)
Heel veel antwoorden zijn toch behoorlijk op het niveau van de kinderen die de overlast hebben veroorzaakt? Natuurlijk moet de politie optreden, maar ook daar werken behoorlijk gefrustreerde mannetjes bij! De mannetjes met zoals jullie het noemen de hondjes denken dat zij de Alfa's zijn!
Odb (30-9-2013 om 10:42)
Dat de politie wapenstokken gebruikt voor oproerkraaiers prima. Maar honden inzetten tegen burgers kan gewoon niet punt. Doet me denken aan de nazi's in 1940-1945. Die joegen zo ook de joden in wagons. Dus valentino je bent gewaarschuwd. Kom je dicht in de buurt heb ik een verrassing voor je haha. .
Jan2 (30-9-2013 om 00:04)
@Yvonne Misschien is het raadzaam om vandaag de huisarts te raadplegen en te vragen om een doorverwijzing naar de specialist. Er zit namelijk bij jou een steekje los. En als je al onder behandeling bent dan is misschien zaak om na te laten kijken of de medicatie nog wel goed is.
Jan (29-9-2013 om 22:25)
Het is overal steeds minder leuk. je zal maar politie agent zijn. allemaal een boete op basis van inkomen en bezit, dat is het enige dat werkt
Cookie-instellingen beheren