Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
90 files van totaal 357 km

Geen hoop meer voor vermiste drenkeling

Toegevoegd: 24-01-2014, 14.29 uur - Update: 24-01-2014, 15.05 uur
De zoekactie gezien vanuit Zeeuws-Vlaanderen.
De zoekactie gezien vanuit Zeeuws-Vlaanderen.
© Foto: Rolf de Feijter / Provicom
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De Kustwacht heeft geen hoop meer dat de sinds vanochtend vermiste opvarende van vrachtschip Cymbeline nog levend wordt teruggevonden. De zoekactie werd rond 14.30 uur zonder resultaat beëindigd.

Naar de drenkeling werd sinds 08.00 uur vanochtend gezocht op de Westerschelde. De vermiste is vermoedelijk overboord gevallen nadat het schip rond 05.00 uur was vertrokken vanuit de haven in Vlissingen-Oost en richting de Noordzee voer.

Toen de vermissing werd opgemerkt voer het schip al in de buurt van boei S14 nabij Zeebrugge. In eerste instantie werd nog gedacht dat de man mogelijk in Vlissingen van boord was gegaan, maar dat na het bekijken van camerabeelden bleek niet het geval te zijn. 

Na de melding van de vermissing werd rond 08.00 uur een grote zoekactie op touw gezet. Daaraan namen diverse Zeeuwse KNRM-reddingsboten deel. Ook werden helikopters en een vliegtuig ingezet. Zij werden ondersteund door Belgische vaartuigen en vaartuigen van onder meer de politie en Rijkswaterstaat. De zoekactie vond plaats in het gebied tussen West-Zeeuws-Vlaanderen/België en de Westkust van Walcheren.

De Cymbeline is een 150 meter lang schip dat vaart onder Luxemburgse vlag. De vermiste opvarende zou op het schip werkzaam zijn geweest als kok. Hij zou niet de Nederlandse nationaliteit hebben.

Zie ook:
- Grote zoekactie drenkeling Westerschelde (24-01-2013)    


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Helaas (25-1-2014 om 23:34)
@Mar, tja, als je de details niet kent, dan plaats je zulke reacties niet. Natuurlijk gaat men na of de man nog ergens aan boord is. Of hij niet in zijn hut of misschien wel op een toilet onwel geworden is. Denk je dat zo'n grote zoekactie zomaar opgestart wordt ? Je hebt hier echt niet met dommeriken te doen. En als je een beetje van het leven aan boord af zou weten, dan zou je ook begrijpen waarom een kok (de functie van de vermiste) pas rond ontbijttijd gemist wordt. Hoe hij (eventueel) overboord geraakt is en waarom,dat zal misschien altijd een raadsel blijven. Het maakt het niet minder erg.
mar (25-1-2014 om 09:15)
is elk hoekje van het schip wel nagezocht, als men kan zien of iemand wel of niet van boord is gegaan, maar er geen idee is of de man overboord is gevallen dan wel gesprongen, dat er geen vest of zo ontbreekt je gaat niet met een zwemvest over boord als je er dan toch een eind aan wil maken? Maar een raar verhaal als je pas op zee ontdekt dat er iemand gemist wordt aan boord.
oei (24-1-2014 om 16:27)
Das erg! In dit geval wel handig, camerabeelden..
Cookie-instellingen beheren