Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 172 km

Filmpje mishandeling Hulst op internet

Toegevoegd: 28-01-2014, 11.19 uur - Update: 28-01-2014, 11.39 uur
Door: Roland de Jong

HULST - Op internet is maandag een filmpje verschenen van de mishandeling van een leerling van het Reynaert College in Hulst. Er is inmiddels een verdachte opgepakt.

De mishandeling vond rond 16.00 uur plaats op de Poorterslaan in de buurt van de school van het meisje. Het slachtoffer is een 14-jarig meisje uit Hulst. Ze kreeg van een medeleerlinge diverse klappen en schoppen. Als gevolg daarvan had het meisje maandagavond erge hoofdpijn en was ze misselijk.

Het incident is door diverse jongeren gefilmd en via de social media verspreid. De video is ook geplaatst op de website Geenstijl.nl. Het slachtoffer heeft maandagavond bij de politie aangifte gedaan. De verdachte, een 15-jarig meisje uit Hulst, heeft zich dinsdagmorgen rond 10.45 uur vrijwillig gemeld op het politiebureau in Hulst. Ze is aangehouden en wordt vandaag verhoord.

De Hulster burgemeester Jan-Frans Mulder laat in een reactie weten het gedrag van de verdachte niet te tollereren. Hij betreurt in grote mate dat het incident in de gemeente Hulst is voorgevallen. Mulder is in overleg met de directie van het Reynaertcollege.

"Beiden zijn van mening dat dit soort gedrag niet kan worden geaccepteerd. Daarnaast wordt gesproken over hoe herhaling in de toekomst te voorkomen. Het slachtoffer krijgt de nodige begeleiding", aldus een woordvoerder van de gemeente.

De politie roept op de video niet verder te verspreiden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan (29-1-2014 om 08:46)
dit is inderdaad betreurend dat zo iets gebeurt de jeugd van tegen woordig heeft een heel kort lontje ik hoop op een passende straf voor haar ondanks haar excuus En dat ze vragen om de video niet verder te verspreiden dat is wel een beetje laat en niet meer te voorkomen denk ik het gaat als een lopend vuurtje
Marianne de Meijer (29-1-2014 om 08:12)
Toen ik er achter kwam dat onze zoon werd gepest, van en naar school, heb ik de school hierover ingelicht en ben naar de ouders toegegaan, omdat m,n zoon vertelde wie de ,,hoofddader,, was. Het was een pittig gesprek wat er niet om loog, ik was razend. De bewuste dader sprak geen woord, niets. Kortom...het had resultaat, mijn waarschuwing was aangekomen. Nooit geen last meer gehad, de bewuste dader (een meisje) spreekt sindsdien geen woord meer tegen ons. Geen probleem, 1 waarschuwing geef ik, geen 2.
Rinus (Pestbriefje) Rodenburg (29-1-2014 om 00:38)
Hou nu eens op met die spierballentaal over niet tolereren. Mishandeling is een onrechtmatige daad die door de kantonrechter kan worden afgehandeld. De dader betaalt een schadevergoeding aan het slachtoffer. € 500,- lijkt me redelijk. Dan kan de dader een krantenwijk nemen en dat is leerzamer dan een taakstrafje.
kc (28-1-2014 om 22:03)
Dit gebeurde al ten tijde toen mijn kinderen er op school zaten. Zoon werd er keihard gepest en geslagen en de school vond dan maar dat het niet hun verantwoordelijkheid was. Maar dat dit de politie maar moest oplossen. En zo gaat dat daar al jaren. Over een pietluttigheid maken ze daar een drama en serieuze zaken schuift men door. Les 1; herschool het beleid.
Ondernemer (28-1-2014 om 20:43)
De openavond van deze school kunnen we overslaan .
Joep (28-1-2014 om 20:12)
Deze dader keihard straffen,ook de dame die de boel opruii,gelijk van school verwijderen.eerst drugs en nu dit geen reclame voor de " beste " school van nederland.zo kan je goed zien wat een mentaliteit er op die school heerst mensen kijken en doen niks .mijn kinderen gaan zeker niet maar de beste school van nederland
Cookie-instellingen beheren