Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Man cel in voor verkrachten zoontje

Toegevoegd: 13-02-2014, 14.36 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 52-jarige Middelburger is donderdag voor het seksueel misbruik van zijn zoontje conform de eis veroordeeld tot een celstraf van twee jaar waarvan acht maanden voorwaardelijk. Daarnaast moet hij een schadevergoeding van 8.497 euro betalen.

De man, die deels heeft bekend, werd ervan verdacht in de jaren 1998 tot en met 5 april 2003 in zowel Oosterland als Middelburg zijn zoon zowel oraal als anaal te hebben verkracht en ettelijke keren ontucht met hem hebben gepleegd. De rechtbank achtte alle feiten bewezen.

Het seksuele misbruik begon toen de jongen tien jaar was. Volgens diens broer zou de 52-jarige ook met hem het een en ander hebben uitgehaald.
De misbruikte zoon deed in 2011 aangifte. De rechtbank rekende het de man zwaar aan, dat hoewel hij wist dat zijn dochter ook seksueel was misbruikt en hij moest weten wat dat betekende het voorhem geen reden was om zijn incestueuze handelingen te beëindigen.

Als achtergrond van zijn handelen zei hij destijds te hebben geworsteld met zijn homoseksuele gevoelens. Die waren 
in zijn geloofsgemeenschap onbespreekbaar.

Zie ook:
- Eis celstraf vanwege misbruik zoon (30-01-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marja (14-2-2014 om 09:02)
Dat is wel een heel minimale straf voor zo'n viespeuk zeg!! Zo iemand is toch een gevaar voor de samenleving? TBS geven die man.
piet (14-2-2014 om 08:41)
Ik zou TBS ook nog wel een geschikte maatregel vinden. Zo gewetenloos je eigen kind dusdanig misbruiken lijkt het me dat je ook na die celstraf een gevaar bent voor de samenleving.. Verder is het wel erg zwak van de man om zich te verschuilen achter zijn geloof wat betreft het uiten van gevoelens. Heb uw naasten lief zoals uzelf!! Het is te hopen dat zijn zoon (en dochter) nog een beetje hun leven kunnen leiden zonder teveel afhankelijk te zijn van hulpverleners...
@B( (14-2-2014 om 08:37)
Ik vond de man altijd erg vriendlijk als ik zijn zaak binnenkwam en had dit absoluut niet achter hem gezocht. Ik weet wel, als hij weer vrijkomt en zijn zaak bestaat nog steeds, dat ik er NOOIT meer een stap binnen zet! Vind het belachelijk dat hij na een maand of 12 weer buiten komt, dat kind heeft een trauma voor het leven. Hij had ook altijd jongetjes van die leeftijd in zijn zaakje rondlopen, ik vraag me af...zou hij hen ook iets aan hebben gedaan?
bros (14-2-2014 om 04:41)
Daar is maar één straf voor en dat is castreren en daarna levenslang met zijn naam en toenaam in de media! Kind heeft ook levenslang door deze viespeuk, bah!
een moeder (13-2-2014 om 22:32)
Mijn bek valt open, die man moet levenslang. Wat een excuus dat het uit zijn geloof niet geoorloofd is en je dus aan je eigen kind gaat zitten. Je blijft met je poten van elk kind af! Altijd!!!! Ook ik ben streng opgevoed, maar leef nu mijn eigen vrije leven. 2 jr cel is toch ongelooflijk. Helaas weet ik van heel dichtbij dat de schade zoveel leed en trauma aandoet, de rest van je leven! Ik walg hiervan en spuug erop, levenslang, want beter wordt hij niet. En nee, ik heb niks tegen homoseksualiteit, maar wel tegen volwassenen die aan kinderen zitten! Mijn ervaring leert dat deze man het mogelijk vaker heeft gedaan of wellicht in toekomst zal proberen, nooit meer vrij!
n (13-2-2014 om 21:21)
normaal reageer ik nooit op internet, maar als ik dit lees moet ik letterlijk bijna kotsen. dat je, je eigen kind, je eigen vlees en bloed jaren lang getraumatiseerd, voor het leven getekend. hoe is het mogelijk dat je dan 2 jaar krijgt? werkelijk niet te geloven. Als je zo'n straf uitspreekt als rechter kun je jezelf toch nooit meer in de spiegel aankijken lijkt me.
Cookie-instellingen beheren