Weerbericht:
Bewolkt en vooral in het zuiden (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Man steekt zichzelf in brand

Toegevoegd: 28-02-2014, 19.18 uur - Update: 03-03-2014, 15.29 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Een man heeft zichzelf vrijdagavond in brand gestoken bij de bushalte naast de ingang van de Albert Heijn-supermarkt aan de Aagje Dekenstraat  in Vlissingen. Hij raakte zeer ernstig gewond.

Volgens getuigen overgoot de man zich rond 18.15 uur met een brandbare vloeistof en stak hij deze aan. Dat deed hij terwijl hij zich bij het bankje van de bushalte bevond. Omstanders verleenden direct eerste hulp en winkelpersoneel zorgde voor bluswater. Toen de hulpdiensten arriveerden waren de vlammen al gedoofd.

Twee ambulances, een brandweerploeg en een traumahelikopter rukten uit om hulp te verlenen. Nadat de gewonde eerst ter plekke is behandeld, is deze later met de ambulance naar de helikopter gebracht. Die landde bij de Vlissingse Boulevard. Volgens politiewoordvoerder Esther Boot is de man met de helikopter overgebracht naar het brandwondencentrum in Rotterdam.

De politie heeft na het voorval direct de omgeving afgezet met linten. Hierdoor was de Aagje Dekenstraat voor voertuigen volledig gestremd. Voetgangers konden alleen een klein gedeelte van de straat in vanaf de zijde van het Scheldeplein. De zijde van de Scheldestraat was volledig afgesloten. De politie heeft ter plekke onderzoek gedaan. Hierbij zijn verschillende zaken in beslag genomen. Ook een winkelwagentje dat naast de man stond en ook door de brand beschadigd raakte werd door de politie veiliggesteld.

De Aagje Dekenstraat herbergt diverse winkels en is bovendien een doorgaande looproute naar het Vlissingse centrum. Veel mensen hebben het voorval dan ook zien gebeuren. Onder hen waren ook kinderen. Slachtofferhulp is ingeschakeld om met diverse betrokkenen te spreken over wat er is gebeurd.

Hoe de man tot zijn daad is gekomen is nog niet bekend. Volgens getuigen zou de man al eerder hebben aangegeven zich van het leven te willen beroven. Of hij dat ook heeft geprobeerd is niet bekend. Vanavond riep de man hetzelfde waarna hij zichzelf dus daadwerkelijk in brand stak.

Even na 20.00 uur werd de straat weer vrijgegeven.

Over dit onderwerp zijn recentere artikelen verschenen:
Slachtoffer zelfverbranding overleden (03-03-2014)
Bijeenkomst voor getuigen brandende man (01-03-2014)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
angie (23-3-2014 om 23:21)
Dit lijkt ook wel een beetje een wanhoop-daad, wat ik niet vreemd vind. Want laten we even wel wezen, je hebt NIX aan de hulpverlenende instanties.
Nathalie (5-3-2014 om 00:15)
Hij is helaas overleden, het was een goede vriend van mij en mijn familie. We zullen je nooit vergeten frans, je was altijd warm van hart en heel lief, je vergat nooit mijn verjaardag en altijd kreeg ik een kaartje, als kind bracht je altijd een knuffel voor me mee als je op de koffie kwam. Dat vergeet ik nooit meer. Het werd je allemaal te veel en je hebt er zelf voor gekozen om het zo te doen, wat ik niet de beste keuze van je vind maar hopelijk ben je nu waar je je wel goed voelt.. ik wens alle mensen die dit hebben gezien erg veel sterkte toe met de verwerking van eventuele trauma's. Rust zacht Frans, je vrienden.
Walcherenaar (4-3-2014 om 21:54)
@Walter, Waarom? @Middelburger, Ik kom alleen uit voor mijn geloof, dat met de grond gelijkt maakt wordt. Een christen vindt dit net zo erg als bovenstaand artikel. Ik wens, zoals in mijn eerste reactie al gezegd, alle nabestaanden en alle getuigen van harte sterkte en Gods ondersteuning in deze ernstig roepstem. Mocht het nog geheiligd worden aan ons aller hart, tot waarachtige bekering!!!
middelburger (4-3-2014 om 18:27)
Ik wil alle nabestaanden en iedereen die hier getuige van is geweest heel veel sterkte wensen met het verwerken. En aan iedereen die hieronder het lef heeft een discussie te voeren over het hoofd van bovenstaande personen (geloof, vrijheid van meningsuiting, betweters etc): schaam je! Wat een gebrek aan respect.
walter (4-3-2014 om 13:05)
@walcherenaar stop alesjeblieft met het verkondigen van die onzin uit de bijbel.
Walcherenaar (3-3-2014 om 13:26)
@Peter, Jij zegt dat geloof geen zekerheid is, maar er staat in de Bijbel: wat is een waar geloof? Een waar geloof is niet een stellig weten of kennis, waardoor gij alles voor waarachtig (waarheid) houd, dat ons God in Zijn Woord geopenbaard heeft, maar ook een vast vertrouwen, hetwelk de Heilige Geest door het Evangelie (de Bijbel) in uw hart werkt, dat niet alleen anderen, maar ook u vergeving der zonden, eeuwige gerechtigheid en zaligheid van God geschonken is, uit louter genade (vrije genade), alleen om der verdienste van Christus wil (alleen om Gods wil). God geve en schenke u zo'n geloof! (Ik bedoelde met die reactie terugnemen, het feit dat jij het geloof bestempelde als flauwekul. Ik vind dat discriminatie, en dat is wel verboden.)