Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Inval ROG vanwege balletjespistool

Toegevoegd: 29-03-2014, 16.20 uur
Door: Roland de Jong

HULST - In Hulst heeft de Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) van de politie zaterdagmiddag een 22-jarige man aanhouden wegens verboden wapenbezit. Hij had een balletjespistool in zijn bezit.

Volgens de politie werd de man opgepakt nadat uit informatie naar voren was gekomen dat de verdachte, afkomstig uit de gemeente Hulst, mogelijk een vuurwapen in zijn woning had liggen. Omdat niet duidelijk werd om wat voor wapen het ging werd de ROG ingezet. Het team reed met spoed naar Hulst.

Tijdens het doorzoeken van de woning van de verdachte is een gasdrukwapen gevonden. Met zo'n wapen kunnen balletjes afgevuurd worden. Er werd ook een busje pepperspray aangetroffen. Beide voorwerpen zijn verboden bezit en om die reden inbeslaggenomen.

De verdachte is overgebracht naar het bureau in Hulst. Hij heeft vrijwillig afstand gedaan van het gasdrukwapen en het busje pepperspray. Hij zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden voor het overtreden van de Wet Wapens en Munitie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (29-3-2014 om 17:37)
In dit geval gaat het om een gasdruk pistool en dat mag niet volgens de heren alsmede traangas waar 1/3 van de vrouwen mee rondloopt in het handtasje. Idd wat overtrokken. Echter je ziet bij een overval niet of het een echt wapen is of een balletjes wapen en dat is het gevaar. Zelf ben ik ook absoluut geen tegenstander van balletjes pistolen mits correct gebruikt en niet voor criminele doeleinden dus.
wij zeeuwen (29-3-2014 om 17:13)
sins waneer mag je geen balletje,s pistool hebben .? kinderen winnen die masaal op de kermis lopen ermee te schieten overal . die dingen zijn toch nie verboden .? wat is dat nou moet nie gekker worden ! op de zwarte markten ken je ze gewoon overal kopen voor 25 euroo met die gele balletje,s erbij ... is toch nie verboden .?
Cookie-instellingen beheren