Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestaties bij inbeslagname vee Rilland

Toegevoegd: 24-06-2014, 16.51 uur
Door: Rolf de Feijter

RILLAND - In Rilland heeft de politie twee mannen gearresteerd die de in beslag name van vee probeerden te verhinderen.

De politie ondersteunde medewerkers van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. De NVWA verrichtte een hercontrole bij de veehouder waarbij de controleurs overgingen tot de in beslag name van de aanwezige koeien. Dat gebeurde in het kader van dierenwelzijn.

Twee mannen (56 en 19) probeerden de in beslagname te belemmeren door met landbouwvoertuigen en auto's de toegang tot het erf te versperren. Vervolgens werden de veewagens van de NWVA ook klemgezet en weigerden de verdachten alle medewerking. Beide mannen werden gearresteerd. In het politiebureau is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Zie ook:
- Bijna 250 verwaarloosde runderen  (30-04-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
rinus (24-6-2014 om 20:40)
waardeloze lui van de nvwa!! het zijn mensen die vroeger iets te veel gepest zijn op school. het zijn net kleuters die hun gelijk willen halen. k hoop dat het weer goed afloopt voor die boer
Cas (24-6-2014 om 20:03)
het lijkt me duidelijk, iedereen komt voor de boer op en volgens mij is dat ook terecht. goede actie om alles klem te zetten. ze kunnen zich beter gaan richten op echte dierenmishandeling!! die dieren zagen er helemaal niet slecht uit.
sana (24-6-2014 om 19:58)
laat alle boeren reageren op het verwijderen van de koeien van deze boer, de ,koeien die ze in het nieuws van omr. zeeland lieten zien,zagen er allesbehalve slecht uit,iedere boer wie 250 dieren heeft,zal heus een of twee kreupele of een paar zieke dieren hebben,maar als de aivd het op je gemunt heeft zal je zeker ten onder gaan, want voor hun groep is het schijnbaar heel leuk om te laten zien hoeveel macht zij hebben ,voor de aivd kost deze actie geen cent maar voor degene die dit aangaat kost het een vermogen en ook de dieren zijn totaal gestrest. sterkte voor de boer
John (24-6-2014 om 18:55)
Dit gaat echt de spuigaten uitlopen met die NVWA heel dieronvriendelijk dat heen en weer gesleep. Ik krijg hier echt een rare bijsmaak van in mn mond, een organisatie die het dierenwelzijn moet handhaven is hier dus zelf het dierwelzijn aan het schaden. kan me voorstellen dat je als boer dan ook de zaken niet meer op orde krijgt en tot het uiterste gedreven wordt,, een grote PLUIM voor de boer omdat hij deze actie van NVWA probeert te verhinderen
Marjoke Klaver (24-6-2014 om 18:19)
Is dat nou bij diezelfde veehouder als waar in april het vee van in beslag werd genomen? Het vee is nauwelijks terug en nu weer?
J. (24-6-2014 om 18:19)
Ik krijg sterk de indruk dat dit boertje pesten is! Elke maand is het weer raak bij die boer, ik zal dan ook woest zijn. Terecht of onterecht doe het dan in 1x goed en niet elke maand opnieuw.
Cookie-instellingen beheren