Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Inval ROG wegens verboden vuurwapens

Toegevoegd: 10-07-2014, 11.04 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - De Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) heeft vanmorgen in een woning aan de Oranjedijk in Vlissingen een 19-jarige jongeman aangehouden voor verboden vuurwapenbezit.

Na een tip over mogelijk verboden vuurwapenbezit is besloten om een kijkje te nemen in de woning. Dit heeft vanmorgen rond 06.00 uur plaatsgevonden. In de woning zijn vier op (automatische) vuurwapens gelijkende voorwerpen gevonden. Daarnaast zijn nog een lang veerdrukwapen met richtkijker, diverse stuks scherpe munitie en delen van munitie en twee (imitatie) handgranaten in beslag genomen.

De verdachte is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau in Vlissingen en daar voorgeleid aan de hulpofficier van justitie. Vervolgens is hij overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. De recherche heeft de zaak in onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (10-7-2014 om 14:41)
toch weer niet van die nep plastic rommel uit zuid europa waar kinderen daar cowboytje mee spelen?
A. B. (10-7-2014 om 13:21)
Met andere woorden weer een storm in een glas water. Het betrof dus wat balletjes-pistolen en imitatie spul, die weliswaar verboden zijn, maar ook alleen maar in Nederland, want in andere Europese landen is het vrij te koop.
diederik (10-7-2014 om 12:33)
levensgevaarlijk zeg '', is het niet in hansweert dan weer in vlissingen , als deze figuren de kronkel in hun kop krijgen wordt het het echt eng, een hoge boete en gevangenis straf is op deze plaats en geen taakstrafje .. of moet er eerst iets gebeuren? en 5 jaar proeftijd
harry (10-7-2014 om 12:09)
Wat is er nou eigenlijk aan wapens gevonden dan? 4 nep wapens? Een lang veerdrukwapen, das gewoon een luchtbuks toch? inclusief richtkijker? das ook niet echt het vermelden waard. Nep handgranaten. Alleen die scherpe munitie dan, maar er was dus geen vuurwapen aanwezig waar deze munitie in paste? Begrijp me niet verkeerd, zulk wapentuig lijkt op echt, en is verboden. maar het artikel doet lijken alsof er heel wapenarsenaal is gevonden.
Cookie-instellingen beheren