Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie verwart luchtbuks met vuurwapen

Toegevoegd: 22-08-2014, 14.58 uur
Door: Manfred Berrevoets & Omroep Zeeland

MELISKERKE - Het wapen dat donderdag is gevonden in een woning in Meliskerke is geen vuurwapen, zoals de politie eerder meldde, maar een luchtbuks. De 29-jarige bewoner werd aangehouden omdat hij met dat wapen een dorpsgenoot zou hebben bedreigd.

Het misverstand is volgens de politie ontstaan doordat in de oorspronkelijk melding werd gesproken over een vuurwapen. Omdat de verdachte mogelijk gewapend was zijn de agenten donderdag met getrokken vuurwapens zijn woning in Meliskerke binnengegaan. De 29-jarige verdachte en het slachtoffer hebben een zakelijk conflict.

Vrijdag bleek na onderzoek dat het wapen dat in de woning van de verdachte was gevonden geen vuurwapen, maar een luchtbuks was. In Nederland is het bezit van een luchtdrukwapen zonder vergunning toegestaan.

Zie ook:
- Man bedreigt dorpsgenoot met vuurwapen


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
fred (22-8-2014 om 18:30)
alhoewel dit uiterlijk veel op elkaar lijkt moet het zeker voor een politie agent vlug te zien zijn.
Bakkertjebruin (22-8-2014 om 16:28)
Ook dreigen met een luchtbuks is strafbaar. Dat de politie zich vergist en een luchtbuks voor een vuurwapen aanziet, is wel een kwalijke zaak.
Richard (22-8-2014 om 16:05)
Nou JaapMiddleburg, je kan tegenwoordig bijna geen verschil meer vinden tussen een speelgoedwapen of een echt wapen. Dan maakt die bril van jou ook niks meer uit ;-) En als de melder aangeeft in zijn melding een vuurwapen, dan lijkt het mij goed gehandeld.
JaapMiddelburg (22-8-2014 om 15:51)
Zo moeilijk is het nou toch ook weer niet om het verschil tussen een vuurwapen en een luchtbuks te zien? Dat kan ik zelfs, ook op afstand, mits ik mijn bril op heb!
Cookie-instellingen beheren