Weerbericht:
Bewolkt en perioden met (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Autodieven gebruiken carlock jammer

Toegevoegd: 23-08-2014, 12.04 uur
Door: Manfred Berrevoets

KLOOSTERZANDE - Dieven hebben in de nacht van dinsdag op woensdag in tenminste zeven auto's ingebroken. Dat gebeurde aan het Churchillhof en de Lange Nieuwstraat in Kloosterzande. Vermoedelijk gebeurde dat met behulp van een zogenaamde carlock jammer, want braaksporen waren er niet.

Een zogeheten carlock jammer wordt in de omgeving geplaatst, waarmee de inbrekers het signaal van de centrale deurvergrendeling onderbreken en vervolgens geluidloos deuren van auto’s kunnen openen. Zonder problemen wordt daarna de buit eruit gehaald.

De eigenaar van het voertuig heeft het nakijken. Want wegens het ontbreken van inbraaksporen keren verzekeraars de schade niet uit. Met een carlock jammer is het mogelijk om onder andere telefoonsignalen en signalen van autosleutels onderbreken. Dergelijke apparatuur is dan ook verboden.

Het vervelende is, dat niet aan te tonen valt of de eigenaars hun deuren vergaten af te sluiten of dat het verdwijnen van hun spullen het gevolg is van een inbraak met een carlock jammer.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
rosabos (24-8-2014 om 11:17)
Dus beter om altijd te voelen of de portieren echt op slot zijn. Niet achteloos weglopen zonder om te kijken en met druk op het knopje aannemen dat de auto afsluit?
Michelle (23-8-2014 om 17:53)
Toch maar weer terug naar de ouderwetse sloten!!
ger (23-8-2014 om 17:07)
ik denk dat die mensen tezamen wel een argument hebben naar de verzekering en dat die gewoon moet betalen immers bij 1 geval is twijfel maar bij meerdere in elkaars buurt heb je weel een flinke basis dat dat geen gewone zaak is maar inbraak. hopen dat de "boeven" snel gepakt worden en dat hun roep om hulp naar de advocaat gejamd wordt...
P. (23-8-2014 om 15:06)
Dat is zeker jammer.
Edwin (23-8-2014 om 14:47)
Dus gewoon de auto open laten staan en waardevolle spullen eruit. Heb je sowieso geen inbraakschade terwijl er niks uit te halen valt. Als het om de auto te doen is krijgen ze die toch wel mee, ongeacht afgesloten of niet...
Jan (23-8-2014 om 12:32)
De enigen manier om dat te omzeilen is de auto met de sleutel op slot te zetten, dit is bij iedere auto mogelijk