Weerbericht:
Eerst nog buien in het oosten, vannacht kans op mistbanken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

OM wil boete vanwege dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 28-08-2014, 22.30 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg vindt dat de 34-jarige Vlissingse N. S. voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval een boete van 750 euro moet betalen en een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar opgelegd moet krijgen.

De vrouw reed op 5 september 2012 met haar auto over de Vackenisseweg in Rilland richting A58 toen ze plotseling aan de rechterzijde van haar auto een klap hoorde. Toen ze omkeek zag ze een man op de grond liggen. Het slachtoffer, een 76-jarige man, overleed een dag later aan zijn verwondingen.

Volgens de officier van justitie had de vrouw niet goed opgelet. De vrouw daarentegen stelde dat ze hooguit 30 kilometer per uur had gereden en wel degelijk had opgelet, maar de man, die daar niet eens mocht fietsen niet had gezien.

Haar raadsman betoogde dat het heel goed mogelijk was geweest dat de bejaarde man op zijn e-bike bezig was geweest haar rechts in te halen en bij het accelereren de stabiliteit had verloren. Zonder een beschuldigende vinger uit te steken zei de advocaat dat het nogal eens voor komt dat oudere mensen op een e-bike zitten die dan eigenlijk  - gezien hun leeftijd - te hard rijden en te weinig controle over hun e-bike hebben.

Uitspraak 11 september.


Zie ook:
- Slachtoffer ongeval Rilland overleden (06-09-2012)
-
Zwaargewonde bij ongeluk Rilland (05-09-2012)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750