Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist voor dodelijk ongeluk A58

Toegevoegd: 28-11-2014, 20.12 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 66-jarige vrachtwagenchauffeur T. van S. uit Boekel is gisteren op de zitting van de rechtbank in Middelburg een celstraf van vier maanden plus acht maanden voorwaardelijk en een proeftijd van een jaar geëist. Ook vindt de officier van justitie dat S. een rijontzegging van een jaar moet krijgen.

Een jaar geleden, in de ochtend van 9 maart (het was nog donker), reed S. met zijn truck met oplegger over de A58 en miste de afslag 's Gravenpolder. S. stopte zijn truck midden op de A58. Waarom hij op de autosnelweg en niet op de vluchtstrook stopte wist hij niet meer. Een auto, die hij in zijn spiegels nog wel had zien aankomen botste vol op de achterkant van de truck.

De bestuurder daarvan een 47-jarige inwoner van St. Wilibrord overleed ter plaatse. Tijdens de behandeling van de zaak zei S. dat hij nog wel zijn alarmlichten had aangezet toen hij de koplampen in de verte zag opdoemen. Waarom zijn achteruitlampen hadden gebrand wist hij niet. ,,Maar het was niet om nog even een stukje achteruit te rijden om zo alsnog de afrit te kunnen nemen'', zo beweerde hij. De rechtbank doet uitspraak op 12 december.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (29-11-2014 om 11:02)
Als een vrachtwagen chauffeur op de snelweg achteruit gaat rijden om een gemiste afslag alsnog te nemen en daarmee een dodelijk ongeluk veroorzaakt vind ik wel een zwaardere straf op zijn plaats. Levenslang rijbewijs kwijt, minimaal 4 jaar gevangenisstraf. En doodslag
Hans (29-11-2014 om 08:31)
Nee die achteruitrijlampen gingen vanzelf aan! Hoe verzin je het. Stoppen midden op de snelweg en ook nog je achteruitrijlampen aan. Die man is als beroepschauffeur zijn rijbewijs niet waard. Hij bezorgd de Nederlandse chauffeurs wel een slechte naam door dit gedrag. i.d.d. Laat die maar even gaan piepen. Ik denk dat veel beroepschauffeurs het met me eens zijn.
Andre (29-11-2014 om 08:28)
Geen taakstraf?
Cookie-instellingen beheren