Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
67 files van totaal 256 km

Eis taakstraf voor veroorzaker ongeval

Toegevoegd: 05-02-2015, 19.19 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de 57-jarige P. L. uit Middelburg is donderdag voor de rechtbank een taakstraf van honderd uur geëist. Medio januari 2013 veroorzaakte L. een verkeersongeval.

Op de bewuste dag stond L. met zijn vrachtwagen voor het verkeerslicht op de Kanaalweg bij de Schroebrug in Middelburg en wilde rechtsaf slaan. Toen hij langzaam rijdend de bocht nam, zag hij het fietsende meisje dat op dat moment de weg de Schroeweg overstak over het hoofd. Het meisje kwam ten val en kwam met haar been onder de wielen van de vrachtwagencombinatie terecht. 

Het meisje liep daardoor zwaar been- en enkelletsel op en moest met spoed naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam worden gebracht om een beenamputatie te voorkomen. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
anuska (6-2-2015 om 06:39)
Ik denk dat de chauffeur al genoeg gestraft is, want dit was een ongeval, niets met opzet, waarom krijgt hij een taakstraf?....????
nickey (6-2-2015 om 05:15)
michael. dan zal er gezegd worden dat deze chauffeur er op bedacht had moeten zijn dat dit meisje door het rood zou kunnen rijden.Of dat deze chauffeur beter in zijn spiegels had moeten kijken.Als chauffeur van een voertuig ben je altijd de klos.Fietsers zijn nu eenmaal beschermd in het verkeer en kunnen alles maken.
michael (6-2-2015 om 00:05)
dus de vrachtwagen stond eerst te wachten, en reed daarna door, kan ik dat lezen als stond eerst voor een rood stoplicht te wachten en reed bij groen door? reed het meisje dan door rood? verschrikkelijk dat ze onder die vrachtwagen is gekomen, maar daarvoor hoeft die vrachtwagenchauffeur toch niet gestraft te worden?
Cookie-instellingen beheren