Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 17 km

Celstraf voor stichten brand in woning

Toegevoegd: 16-02-2015, 18.46 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag de 42-jarige J. V. uit Sas van Gent een gevangenisstraf van zeven maanden plus acht maanden voorwaardelijk opgelegd. V. stak op 29 september van het vorige jaar zijn slaapkamer in brand met als gevolg dat er aan het pand aan de Stationsstraat in zijn woonplaats voor bijna 30.000 schade ontstond.

De achtergrond van de brand was de wens van V. om zich op die dag van het leven te beroven. Hij nam wat slaappillen en wachtte op wat er zou gaan gebeuren. Toen er na een tijdje nog steeds niets gebeurde stichtte hij brand in de hoop dat hij door verstikking om het leven zou komen.

Geschrokken door de hitte van de brand waarschuwde hij zijn buurman en kwamen de hulpdiensten in actie. V. hield aan zijn zelfmoordpoging een verbrande neus en lip over. Tegen V. was een gevangenisstraf van een jaar waarvan acht maanden voorwaardelijk geëist.

Zie ook:
- Eis gevangenisstraf wegens brandstichting (02-02-2015)
Grote brand Stationsstraat Sas van Gent (29-09-2014) 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (17-2-2015 om 05:31)
Is toch logisch? Hij heeft voor 30.000 euro schade veroorzaakt bij een ander. Tevens heeft hij het leven van omwonende op het spel gezet.
Erik (16-2-2015 om 22:37)
Deze persoon heeft geen gevangenisstraf nodig maar psychiatrische hulp. Poging tot zelfmoord met pillen en als die niet helpen, dan maar brandstichten in de hoop zo om het leven te komen.... ? Die is helemaal van het padje, gevangenisstraf is geen oplossing, meer een case voor psychiaters.
Johan (16-2-2015 om 19:04)
Sorry hoor maar als je je eigen van het leven wilt beroven ben je dus nog flink strafbaar ook? en krijg je dezelfde straf voor iemand die een ander neersteekt.belachelijk toch!
Cookie-instellingen beheren