Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Boete vanwege dodelijk ongeluk N57

Toegevoegd: 09-03-2015, 14.23 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De 43-S. D. uit het Belgische Thulin is maandag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een boete van 1.250 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden. Er was  een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar geëist.

D. werd schuldig bevonden aan een dodelijk verkeersongeval, 8 april 2013 op de N57, dat het leven kostte aan de toen 66-jarige mevrouw L. Vermaat uit Burgh-Haamstede. D. kwam bij Port Zélande ter hoogte van de Brouwersdam door nog onverklaarbare oorzaak op de linker weghelft terecht en botste frontaal op de wagen van het slachtoffer. Tijdens de behandeling van de zaak zei D. zich niet te kunnen herinneren hoe en waarom hij plotseling op de linker weghelft terechtkwam.

Daar waar de officier van justitie uitging van een misdrijf (art. 6 Wegenverkeerswet) achtte de rechtbank slechts de overtreding van artikel 5 Wegenverkeerswet bewezen. Artikel 5 komt er in het kort op neer: 'het verkeer in gevaar brengen'. In dit geval was het 'enkele links rijden' niet voldoende om tot een bewezenverklaring van dat artikel 6WvW te komen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jan w (9-3-2015 om 19:43)
De Belg stond richting port zeelande op een pechstrook en draaide op de N 57 over een doorgetrokken streep terug naar schouwen waar hij de vrouw in de twingo frontaal op de neus van bestuurders kant aanreed waarbij de vrouw met auto tegen de vangrail tot stilstand kwam ,het is een grote schande
wim (9-3-2015 om 18:27)
Ik kan me eigen niet voorstellen dat iemand overlijd door een auto ongeluk waar van ik de bestuurder zou wezen nooit meer achter stuur van auto zou deel nemen als bestuurder die de veroorzaker was geweest
floris (9-3-2015 om 17:53)
dat is toch geen straf.iemand het leven af nemen .slap excuus weet niet hoe je op andere weg helft terecht is gekomen.pinocio
zeeuws meisje (9-3-2015 om 14:57)
Nou ja, net of deze bestuurder het expres heeft gedaan! Sorry hoor het is voor deze bestuurder al traumatisch genoeg en die boete en taakstraf, daar komt die vrouw niet mee terug.. Ga toch echte criminelen pakken!
Marco (9-3-2015 om 14:40)
1250 euro voor een mensenleven. Dat hakt er lekker in. Bij de nabestaanden wel te verstaan... :(
Cookie-instellingen beheren