Weerbericht:
Perioden met zon en droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Zandschip Hoofdplaat weer overeind

Toegevoegd: 03-04-2015, 13.17 uur
Door: Roland de Jong

HOOFDPLAAT - Het zandschip 'Willem' dat maandagavond kaspeisde op de Westerschelde ter hoogte van Hoofdplaat ligt weer overeind.


Het schip maakte rond 19.30 uur water en kapseisde 15 minuten later. De opvarenden konden worden gered. Volgens bergingsbedrijf Multraship lukte het vannacht rond 03.50 uur om het schip te kantelen. Rond 03.00 uur was begonnen met de poging het gevaarte weer overeind te krijgen.

Het schip ligt nu nog ter hoogte van Hoofdplaat maar zal als alles volgens plan verloopt later vandaag naar een scheepswerf in Sluiskil worden gesleept.

Zie ook:
- Schip gekapseisd op Westerschelde (30-03-2015)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (3-4-2015 om 18:42)
Bij deze zand leverancier is dit meerdere keren gebeurd ik vermoed toch dat ze te zwaar beladen schepen zijn die kantelen,het laden gaat samen met zand en water in het schip waarna het water word terug gepompt word in de zee, maar hoe meer geladen hoe meer op je bankrekening want daar gaat het om
Cookie-instellingen beheren