Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 21 km

Tunnel na urenlange stremming weer open

Toegevoegd: 04-06-2015, 21.08 uur
Door: Manfred Berrevoets

ELLEWOUTSDIJK - Het verkeer kon vanavond vanaf 20.00 uur weer in beide richtingen door de Westerscheldetunnel rijden. De Oostbuis was urenlange afgesloten na een ongeval.

Het ongeval vond rond half drie plaats tussen de tunnelbuis en het Tolplein. Een vrachtwagen botste tegen een pijlwagen. De aanrijding veroorzaakte een ravage en het duurde uren voordat die was opgeruimd. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept.

Het verkeer werd geadviseerd om te rijden via Antwerpen. Maar omdat de Liefkenshoektunnel ook was afgesloten door een ongeval, werd het verkeer omgeleid via de stad Antwerpen. Op veel plaatsen rond de Westerscheldetunnel ontstonden files. Bij de Sluiskiltunnel stond een file door een pechgeval.

Zie ook:
Ravage bij botsing met vrachtwagen N62


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nel (5-6-2015 om 07:47)
En dan te weten dat dit helemaal niet nodig is. Zorg ervoor dat het verkeer bij calamiteiten door een buis heen en weer kan. In de liefkenshoek tunnel was ook een ongeluk gebeurd dus iedereen moest geheel over antwerpen naar de plaats van bestemming. Dit is heel erg jammer. Blijft een zwak punt van de Westerschelde tunnel.
Henk Luteijn (5-6-2015 om 07:24)
Lijkt mij onnodig en onaanvaardbaar om zo een belangrijke verkeersader zolang af te sluiten. Schuif die zooi aan de kant en ruim het op een later tijdstip op. Het moet toch mogelijk zijn om het verkeer, bijvoorbeeld met tussenpozen, er door te laten. Nee hoor, gewoon dichtgooien en iedereen mag het uitzoeken. Naar de problemen en schade die hierdoor word veroorzaakt word niet gekeken. Als reddingswerkers hun werk moeten doen, dat is een ander geval. Dan lijkt me het logisch, zodat ze veilig kunnen werken. Vraag me af wie hier verantwoordelijk voor is. Ik denk iemand die deze verantwoordelijkheid namelijk niet aankan.
koos (5-6-2015 om 05:12)
tis te triest voor woorden dat dit niet anders opgelost kan worden schandalig dit
Angelo Godani (4-6-2015 om 23:11)
Vraag: waarom wordt in zo'n geval de andere tunnelbuis niet gebruikt voor beide richtingen? Nu worden automobilisten urenlang in een file gehouden en je kunt geen kantop met als gevolg dat alles vast komt te zitten.
joop (4-6-2015 om 23:00)
stond er middenin , waardeloze oplossingen
Cookie-instellingen beheren