Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Dodelijk ongeluk door glad wegdek'

Toegevoegd: 05-06-2015, 19.08 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft vrijdag tegen de maatschap Van As-Robberegt uit Noordgouwe een boete van 5.000 euro gevorderd na een dodelijk ongeluk waarbij een slecht gereinigd wegdek een rol zou hebben gespeeld.

De maatschap was op 21 november 2012 aan het werk op het land aan de Kloosterweg met de oogst van knolselderij en veegde na ieder transport de weg schoon. Ondanks dat schuiven bleek de weg dermate glad dat een 18-jarige plaatsgenoot met zijn auto in de slip kwam tegen een boom botste en als gevolg daarvan kwam te overlijden. Volgens de maatschap hadden ze er alles aan gedaan om de weg zo veilig mogelijk te maken. Er waren borden geplaatst en er gold een tijdelijke snelheidslimiet van 50 kilometer per uur.

Volgens het Openbaar Ministerie had de maatschap ondanks alle maatregelen de weg niet voldoende schoongemaakt en werd dood door schuld verweten. Volgens verklaringen had het slachtoffer, dat net een week zijn rijbewijs had 'hard gereden'. Hoe hard kon overigens niet worden vastgesteld. Wel bleek dat hij geen veiligheidsgordel had gedragen.

Uitspraak over twee weken.

Zie ook:
Man (18) komt om bij ongeluk (21-11-2012) 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (6-6-2015 om 01:22)
Kan het niet zo zijn dat de gemiddelde boer financieel niet het vermogen heeft om (zodra hij telkens met zijn landbouwvoertuig de weg op gaat) iemand tot zijn beschikking te hebben die meteen achter zijn voertuig de weg zal reinigen? Staat hier wettelijk een schoonmaak tijdlimiet voor en zo ja hoe onderzoeken ze dat dan of de boer dit wel of niet is nagekomen? Stel het gaat regenen en het klei wordt weer nat om maar een voorbeeld te noemen. Ben benieuwd naar de uitspraak.
rrien quist (6-6-2015 om 00:43)
allemaal flauwekul je mag nooit het verkeer in gevaar brengen,als je 10 km te hard rijdt krijg je ook een forse boete voor het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid. als die boeren zoals gebruikelijk er een gore bende van maken op de openbare weg streng tot zeer streng straffen .
pangx (6-6-2015 om 00:37)
Beiden zijn fout. Hij reed te hard en had geen gordel om. En de weg is niet goed schoon geweest!! staan we quite toch.
Jose (5-6-2015 om 22:32)
Een onterechte eis. Deze jongen heeft, ondanks dat het niet bewezen is waarschijnlijk veel te hard gereden. Heel heel erg voor de ouders en verdere familie leden, zie zo'n groot verlies maar te verwerken. Maar mijns inziens is het niet terecht deze maatschap daar voor te veroordelen. Wat hadden zij nog meer moeten doen? Zie met belangstelling de uitspraak tegemoet
Mar (5-6-2015 om 21:22)
Belachelijk dat een hardwerkende boer op deze manier wordt veroordeeld. Er alles aan gedaan te hebben om een schoon wegdek af te leveren en ook nog waarschuwingen geplaatst. Men weet toch dat het in de oogsttijd glad kan zijn, dat er slik op de weg kan liggen.Bewijs tegen te hard rijden was er niet ondanks de ooggetuigen..... ja ja. M.i. is dit puur geldklopperij !!!
mozes (5-6-2015 om 21:02)
en schept dit een mogelijkheid Rijkswaterstaat of de gemeente, aan te klagen voor hun gladde wegen, als er wat gebeurd?
Cookie-instellingen beheren