Weerbericht:
Overwegend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Jacht moet wachten op hoog water

Toegevoegd: 17-07-2015, 09.30 uur
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De KNRM-reddingboot Zeemanshoop is donderdagavond uitgevaren nadat een jacht aan de grond was gelopen bij de Spijkerplaat.

Het jacht lag vast aan de noordzijde van de plaat en de bemanning riep via de verkeerscentrale hulp in. De KNRM-boot, het Rijkswaterstaat-patrouillevaartuig RWS 79 en de een vaartuig van de Verenigde Bootlieden gingen ter plekke.

Ter plaatse bleek het jacht al te droog te liggen om nog los te kunnen trekken. Daarom werd besloten af te wachten op het eerstvolgende hoog water: rond half vier in de nacht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (17-7-2015 om 13:42)
ik heb eens ooit zo iets lachwekkends meegemaakt met een belgische collega, we waren in de jachthaven van paal en die licht regelmatig droog wij kwamen aan met hoog water toen dat veranderde naar laag water dacht deze belg dat iemand de stop uit de jachthaven getrokken had en wilde de havenmeester waarschuwen
Cookie-instellingen beheren