Weerbericht:
Ook morgen veel zon en iets warmer dan vandaag
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Frans jacht in problemen tijdens onweer

Toegevoegd: 04-08-2015, 11.20 uur
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Een Frans zeiljacht is vannacht tijdens de zware onweersbuien in problemen gekomen. De accu's van het jacht waren uitgevallen en de bemanning van de KNRM-reddingboot Zeemanshoop uit Breskens moest uitvaren om hulp te verlenen.

De zevenkoppige bemanning van het jacht was maandagavond vertrokken vanuit Duinkerken. Onderweg naar Breskens kwamen ze tot de ontdekking dat er iets mis was met hun stroomvoorziening. Alle systemen vielen uit en op de Westerschelde bleek er tijdens de onweersbuien te weinig wind om op eigen kracht verder te kunnen varen. Met behulp van een handmarifoon werd de hulp van de KNRM ingeroepen.

Even voor half vijf werden de redders opgeroepen en een kwartiertje later was de reddingsboot al ter plekke. Nadat een sleepverbinding tot stand was gebracht kon het Franse jacht een half uurtje later veilig worden afgemeerd aan de steiger van een jachtwerf.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren