Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 42 km

Arrestatie vanwege beroving Middelburg

Toegevoegd: 13-08-2015, 18.50 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vandaag een 19-jarige man aangehouden die wordt verdacht van de beroving vannacht op het NS-station in Middelburg.

Het incident gebeurde rond 02.00 uur. Het slachtoffer, een 17-jarige Middelburger, liep over het perron van het NS-station richting van het busstation. Bij de toegangsdeur van de stationshal zag de jongen plotseling twee mannen. Zij bedreigden het slachtoffer en eisten zijn mobiele telefoon. Hierop liepen de twee mannen via de tunnel in de richting van de wijk Dauwendaele.

Een zoektocht naar de daders leverde vannacht niets op. Rechercheonderzoek wees echter uit dat een 19-jarige Middelburger als verdachte kon worden aangemerkt. De officier van justitie verleende toestemming voor zijn aanhouding. Hij werd vanmiddag onder verzet aangehouden. Dat gebeurde op de Vrijlandstraat.

Agenten zagen de man rond 16.40 uur bij de kassa's van de EMTÉ-supermarkt. Ze herkenden de man en vertelden hem dat hij was aangehouden. Ze zagen dat de verdachte wilde vluchten door over de politiebikes te springen. Ze konden hem echter vastgrijpen en naar de grond brengen. De verdachte verzette zich hevig, maar uiteindelijk kon hij worden geboeid en afgevoerd.

Zie ook:
Jongen beroofd van telefoon Middelburg (13-08-2015)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
berend (13-8-2015 om 20:48)
Zal wel de zelfde zijn als die kerel die op de kermis jongens middels bedreiging geld afhandig maakte. Die is uiteindelijk wel de verkeerde tegen gekomen en moest het bekopen met een stel tikken van een vriendengroepje dat het voor het slachtoffer opnam
Nina (13-8-2015 om 20:31)
He gelukkig gepakt, hopen dat hij ook meteen de dader is van al die andere overvallen de laatste tijd
Ad (13-8-2015 om 20:05)
Goed werk politie.
burger (13-8-2015 om 19:51)
goed werk van de politie. Mag ook wel een gezegd worden. sterkte voor het jonge slachtoffer. Nu maar hopen dat het OM met een passende straf komt.
Jaap (13-8-2015 om 19:44)
Je bent sowieso een looser als je iemand van zijn mobieltje moet beroven maar je bent nog vele malen dommer als je je hevig verzet bij een aanhouding omdat dit een strijd is die iedereen altijd zal verliezen.
R (13-8-2015 om 19:39)
Of tie mag worden aangehouden???? Lens slaan zo een gast. Vanwege de softe aanpak zit het halve korps in de ziekenboeg
Cookie-instellingen beheren