Weerbericht:
Vandaag vooral in het westen af en toe zon.
Verkeersinformatie:
Geen files

Eis jeugddetentie voor overvaller Vlissingen

Toegevoegd: 20-08-2015, 23.19 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de achttienjarige Vlissinger A. S. is donderdag voor de rechtbank in Middelburg een jeugddetentie van een jaar plus nog een jaar voorwaardelijk geëist. Ook moet hij een schadevergoeding van 850 euro betalen en moet hij worden opgenomen in een psychiatrische inrichting. Dat vindt althans de officier van justitie.

S. die heeft bekend, stapte in de ochtend van 10 februari een groentewinkel in Vlissingen binnen en eiste van de bejaarde eigenaar geld. Toen hij ontdekte dat hij de man kende en ook nog eens wat trappen kreeg te incasseren nam hij - zonder buit -rap de benen. Niet veel later kon hij worden aangehouden en verdween hij achter de tralies. Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (21-8-2015 om 10:30)
@k Dat werkt in Nederland niet zo. In Nederland wordt de dader van een delict, gepleegd voor zijn/haar 18de verjaardag, vaak toch door de kinderrechter gehoord.
R (21-8-2015 om 09:52)
Mazzel dat hij niet een juweliersvrouw aantrof
Peet (21-8-2015 om 08:20)
Zo eindelijk x rechter die zinnige uitspraak doet heheh !! Waarom dan niet vaker zulke straffen ook aan volwassenen geven ? Goedzo jaar vast en onder behandeling blijven.. Alleen zou hij ook de kosten van psychiater moeten betalen tot hij 'genezen' is.. Reken maar dat hij het dan NOOIT meer doet
k (21-8-2015 om 08:14)
volgens mij ben je volwassen met 18 dus kun je ook zo berecht worden
wim (21-8-2015 om 06:49)
Arm kereltje wat moet er van jou terecht komen als 18 jarige en dan al een winkel binnen te stappen en geld te vragen maar gelukkig mislukt je moest je eigen schamen.
Cookie-instellingen beheren