Weerbericht:
Vandaag vooral in het westen af en toe zon.
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM drie keer in actie op één avond

Toegevoegd: 28-08-2015, 13.56 uur
De KNRM werd woensdagavond bij drie meldingen ingezet.
De KNRM werd woensdagavond bij drie meldingen ingezet.
© Foto: KNRM Neeltje Jans
Door: Roland de Jong

NEELTJE JANS - De redders van het KNRM-station Neeltje Jans hebben woensdag een drukke avond gehad. De redders zijn bij drie meldingen ingezet.

Rond 19.50 uur werd de KNRM voor de eerste keer gealarmeerd. Tussen Vrouwenpolder en Neeltje Jans dreef een catamaran. De bemanning stond veilig op het strand maar de boot moest naar de kant worden gehaald. De catamaran was namelijk bij het afnemeren aan het strand snel weggedreven terwijl de opvarenden aan de kant achterbleven. Na zo'n 15 minuten slepen kon de catamaran afgeleverd weer worden bij de eigenaar.

De tweede inzet was rond 21.25 uur. Samen met de redders van het station in Westkapelle werd gezocht naar aanleiding van een waargenomen vuurpijl. Met twee boten en een kusthulpverleningsvaartuig is zowel op het land als op het water gezocht maar uiteindelijk werd niemand aangetroffen.

's Avonds laat werd de ploeg rond 22.05 uur opgeroepen om assistentie te verlenen aan de politie. Er was mogelijk iemand van de Zeelandbrug gesprongen. Nadat rond 22.45 uur de zoekactie naar aanleiding van de vuurpijl was gestopt werd met twee KNRM-boten verder gezocht. Rond 23.15 uur werd gemeld dat de springer was aangetroffen door de politie en kon de KNRM weer terug naar het station.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren