Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Eis werkstraf voor veroorzaken dodelijk ongeval

Toegevoegd: 14-10-2015, 15.03 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Een 22-jarige man. uit Bergen op Zoom hoorde vandaag voor de rechtbank in Middelburg een taakstraf, een voorwaardelijke gevangenisstraf en een rijontzegging tegen zich eisen. De man veroorzaakte vorig jaar bij Tholen een dodelijk verkeersongeval.


In de vroege ochtend van die zaterdag 21 juni reed M. vanuit Bergen op Zoom naar een camping in Poortvliet. Die nacht had hij gewerkt en alles bij elkaar was hij 21 uur klaarwakker geweest. Dat de zes Red Bulls die hij zei gedronken te hebben daar mogelijk bij hadden geholpen ontkende hij, maar Valente daarentegen had daarover zo zijn twijfels. Hij had ook te hard gereden, bekende hij.

Op de Nieuwe Postweg, ter hoogte van de Thoolse brug ging het gruwelijk mis. Hij reed over de dubbele doorgetrokken streep, kwam op de linker weghelft terecht en botste daar frontaal op een andere auto. De bestuurster daarvan overleefde het ongeval niet. M. zei tijdens de behandeling zich veel tot in detail te kunnen herinneren, maar dat-ie op de verkeerde weghelft was gekomen en van de fatale klap wist hij niets meer.

,,Ik keek in mijn spiegel en het volgende dat ik zag was dat de motorkap openstond en de airbag op mijn schoot lag. Ik heb me uit de auto gewurmd, ben naar het slachtoffer gekropen en gevraagd hoe het ging. Er kwam geen reactie. Later hoorde ik pas hoe erg het was.'' Hoe het ongeval precies had plaatsgevonden zal overigens altijd een raadsel blijven omdat niemand het ongeval had zien gebeuren.

Officier van justitie J. Valente eiste een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en een rijontzegging van een jaar waarvan negen maanden voorwaardelijk tegen hem.

Uitspraak over twee weken.

Zie ook:
Dode bij botsing op brug Tholen (21-06-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Goesenaar (14-10-2015 om 18:37)
Het zou bij de verwerking van dit vreselijke ongeluk voor de nabestaanden misschien helpen als er een forse onvoorwaardelijke celstraf werd geëist.
Adje (14-10-2015 om 18:05)
Dat deze man heeft 21 uur niet geslapen is zijn eigen schuld met of zonder red bull. Hij heeft de dood veroorzaakt van en 44 jarig vrouw en hij komt goed weg met en taakstraf, voorwaardelijke gevangenisstraf en en rijontzegging, ongeloofelijke. Wat prijs en leven in Nederland.
peter (14-10-2015 om 17:38)
mooie strafeis!!!!! nabestaanden hebben levenslang
NL helemaal zat (14-10-2015 om 16:13)
Hoe kan in hemelsnaam een taakstraf opwegen tegen het verlies van een leven....belachelijke straffen hier in dit land
Cookie-instellingen beheren