Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 136 km

Zeer grote brand hotel Arnemuiden

Toegevoegd: 08-11-2015, 20.21 uur - Update: 08-11-2015, 21.52 uur
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - Aan het Veerse Meer bij Arnemuiden is zondagavond een zeer grote brand uitgebroken in een leegstaand hotel. De brand is inmiddels grotendeels geblust.


De brand woedde aan de Oranjeplaatweg en werd rond 19.30 uur ontdekt. De brandweer ging met vier blusvoertuigen en een ladderwagen ter plekke. Ook werden een haakarmvoertuig met dompelpomp en een verbindings-/commandowagen ter plaatse gestuurd. Uit voorzorg stond een ambulance stand-by.

De brand heeft met name om zich heen gegrepen op de verdieping en de zolders van het complex. De brand was tot even voor 21.00 uur nog af en toe uitslaand. Rond 20.50 uur meldde een woordvoerder van de veiligheidsregio dat het blussen voorspoedig verliep. Ongeveer een uur later, omstreeks 21.45 uur werd het sein "brand meester" gegeven. Drie blusploegen blijven voorlopig nablussen.

De vrijkomende rook trok over het Veerse Meer maar desondanks alarmeerde de Veiligheidsregio Zeeland toch een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) en meetploegen van de Waarschuwings- en Verkenningsdienst (WVD).

Wat de oorzaak van de brand is wordt nog onderzocht. Het vermoeden bestaat echter dat er sprake is van brandstichting omdat het pand niet meer aangesloten zou zijn op de nutsvoorzieningen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
t is wat (10-11-2015 om 18:54)
heb jij het soms gedaan, haha? Wees blij en dankbaar dat je zelf een dak boven je hoofd hebt en in een vrij land leeft.... hoezo gun je anderen niet hetzelfde? ben je méér dan hen???
ha ha (10-11-2015 om 10:18)
mooi..... hier kunnen dus geen vluchtelingen meer in, dit zal echt niet het laatste gebouw wezen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ikke (9-11-2015 om 18:17)
toeval ............al die grote gebouwen in vlammen op gaan, kunnen dus niet meer tijdelijk bewoond worden
kees (9-11-2015 om 08:03)
Zal zeer zeker aangestoken zijn, pand staat al jaren leeg en ze willen daar graag iets nieuws neerzetten. een sloopvergunning is nu niet meer zo moeilijk om te krijgen. @treurig, dit pand hoort daar niet er is in het verleden veel ophef over geweest. ik hoop dat er geen projectontwikkelaar op komt en dit stuk grond volzet met huisjes en een nieuw hotel.(als die nog niet bezig is) kortom niets terugbouwen en teruggeven aan de vrije recreant.
Ja-Ja (9-11-2015 om 07:10)
Dit is gewoon het makkelijks om van een gebouw af te komen. Geen gezeur meer en kunnen ze het afbreken. Zo zijn er veel panden in de brand gestoken door ???? en echt niet altijd door kinderen of zwervers. Het komt vaak goed uit voor bedrijven, personen of gemeentes. Er zullen er zeker wel meer volgen.
Treurig (9-11-2015 om 00:02)
En weer iets wat door brandstichting word vernield. Wat bezielen sommige mensen nou toch? Oke het stond leeg maar het hoorde er gewoon. Weer iets wat na jaren kapot is gemaakt door ws brandstichting. Hopelijk als het is aangestoken word diegene heel snel opgepakt! Triest en Treurig.
Cookie-instellingen beheren