Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Gemeenteambtenaar met dood bedreigd

Toegevoegd: 17-03-2016, 13.55 uur
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Gisterenavond is een 61-jarige man uit Terneuzen aangehouden omdat hij eerder een ambtenaar van de gemeente Terneuzen met de dood heeft bedreigd. Hiervan is aangifte gedaan.


De verdachte is momenteel werkloos en wordt door de gemeente begeleid in een banentraject. Als blijkt dat hij niet erg meewerkend is om aangeboden werk goed te verrichten, wordt de verdachte op zijn gedrag aangesproken door de gemeenteambtenaar.

De Terneuzenaar reageert hierop met ernstige verbale agressie. Diverse malen heeft hij aan anderen laten weten dat hij de ambtenaar dood wil maken. Na zijn aanhouding is de verdachte overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd. Morgen wordt hij voorgeleid aan de Rechter-commissaris.

Agressie en geweld tegen functionarissen met een publieke taak is onacceptabel en wordt met hoge prioriteit door politie en justitie aangepakt. Dit gaat niet alleen om fysiek geweld, ook beledigingen en bedreigingen vallen hieronder. Als medewerkers met een publieke taak agressief worden benaderd of er wordt geweld gebruikt, dan volgt er altijd actie. Van strafbare feiten wordt altijd aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie eist in dergelijke zaken een dubbel zo hoge straf.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (17-3-2016 om 18:35)
geweld is nooit goed te keuren maar politici en ambtenaren leven meestal zover van de realiteit dat ik best snap dat iemand dan heel boos wordt .zij handelen of zij alleen alles weten en bepalen .het zou helpen als zij zich een zouden proberen in een ander te verplaatsen.maar ja of dit ooit gaat lukken .ik betwijfel dit
Jan (17-3-2016 om 18:01)
Hoe zou het toch komen dat mensen zo agressief worden. In den haag snappen ze de gewone burger niet meer. Werken buiten je vakgebied hou je niet vol! Ik noem dit dan ook dwangarbeid. Mogelijk heeft deze man al 40 jaar gewerkt en altijd braaf zijn ww premie afgedragen. Als je dan 61 bent snap ik de agressie wel. Helaas is het verhaal niet compleet.
P (17-3-2016 om 17:36)
@Zeeuws Meisje: Wat weet je er nou helemaal van??? Trek je ochtendjas uit en ga wat doen!
JaapMburg (17-3-2016 om 16:47)
"Agressie en geweld tegen functionarissen met een publieke taak is onacceptabel en wordt met hoge prioriteit door politie en justitie aangepakt." Terecht! ..... al zou je soms wel eens wensen dat er wat meer empatisch vermogen aanwezig is bij sommige (vele?) ambtenaren, van gemeentelijk tot rijks niveau.
zeeuws meisje (17-3-2016 om 14:40)
Gelijk uitkering stopzetten, sommige vinden het wel heel makkelijk om maar op dt lui reet te blijven zitenZeker als je dan nog werk aangeboden krijgt.
Cookie-instellingen beheren