Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Boetes bij snelheidscontroles na klachten

Toegevoegd: 25-03-2016, 10.49 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij verkeerscontroles in Zeeuws-Vlaanderen zijn gisteren tien mensen bekeurd voor het overschrijden van de toegestane maximumsnelheid. De controles vonden plaats naar aanleiding van klachten van bewoners en werden gehouden op de Margrette in Axel en de Margarethaweg in Terneuzen.


In Axel werden tussen 08.00 en 11.00 uur in totaal 124 voertuigen ‘gelaserd’. Hiervan werden er 33 aan de kant gezet omdat zij zich keurig aan de voorgeschreven snelheid hielden. “De bestuurders kregen dus een compliment en mochten een kleine beloning in ontvangst nemen”, zo vertelt de politie.

Niet iedereen nam de toegestane limiet echter even nauw. “17 bestuurders werden aan de kant gezet omdat zij de snelheid in de 30-kilometerzone met 6 tot 11 kilometer per uur overschreden. Zij kregen een folder met informatie over autoafstand en snelheid en de waarschuwing dat er een volgende keer wel bekeurd zou gaan worden”, aldus een woordvoerder van de politie.

Eén persoon maakte het zo bont dat de politie wel een bekeuring uitdeelde. Hij reed in het 60-kilometer-gebied zo'n 84 kilometer per uur, oftewel 24 kilometer per uur te hard. Deze bestuurder werd door de politie een proces-verbaal aangezegd.

Tussen 13.30 en 15.30 uur werden in Terneuzen van de 79 passerende bestuurders in totaal 9 mensen bekeurd omdat zij de toegestane snelheid van 30 kilometer per uur overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 54 kilometer per uur.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (25-3-2016 om 18:41)
Goeie actie! Belonen, waarschuwen bij kleine overtredingen en bekeuren bij "echte" overtredingen en a-sociaal gedrag. @Ja-ja: de minimale bekeuring die je kunt krijgen is binnen de bebouwde kom een gecorrigeerde snelheid van 4 km/u. Toch knap dat u er dus 1 van 3 km/u heeft ontvangeb...
Martin (25-3-2016 om 14:57)
Dit is nou een mooie actie. Een straat is meestal niet voor niks 30 km/h, het is dan ook voor iedereens veiligheid dat hier op gelet word. Aan de andere kant is het een vreselijke snelheid om te rijden. Zonder er erg in te hebben rijd je zo 5 a 10 km/h te hard. Aangezien je met deze verschillen echt geen racemonster bent verdien je dan inderdaad geen bekeuring maar een waarschuwing.
Ja-Ja (25-3-2016 om 12:27)
En die terecht klagende mensen rijden vermoedelijk in andere wijken zelf ook te hard maar daar wonen geen naaste van ze. P.s Ik kreeg in de Oosterscheldestraat in Middelburg een bekeuring omdat ik 3 Kilometer te hard reed.Vermoedelijk na optrekken bij splitsing. Ik kreeg geen folder. Verder rij ik altijd keurig op de toegestane snelheid maar heb nog nooit een beloning gehad.
Cookie-instellingen beheren