Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen met nep-pistoolmitrailleur aangehouden

Toegevoegd: 16-08-2016, 15.22 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een 16-jarige jongen uit Vlissingen is maandagmiddag in het Westerzicht in zijn woonplaats aangehouden omdat hij een namaak-pistoolmitrailleur in zijn bezit had.


Een voorbijganger had rond 15.30 uur twee jongeren gezien waarvan er één een vuurwapen in een tas deed. Agenten gingen ter plekke en de 16-jarige jongen vertelde gelijk dat hij een BB-gun in zijn rugtas had zitten. De jongen werd aangehouden en de rugtas werd onderzocht.

In de tas trof de politie de speelgoedmitrailleur en een pot met balletjes aan. Deze werden in beslag genomen en de Vlissinger werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Hij werd vervolgens ingesloten en is maandagavond nog verhoord. Hierna werd besloten om de jongen naar Halt te verwijzen voor een Halt-straf. Rond 21.00 uur mocht hij het cellencomplex verlaten.

Gevaarlijk
De politie grijpt het voorval aan om maar weer eens te benadrukken dat het bezit van speelgoedwapens gevaarlijk kan zijn. "Agenten reageren vaak alsof het om een dreiging met een echt vuurwapen gaat. In het uiterste geval kunnen agenten in zo’n situatie besluiten dat ze moeten schieten."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
F. Josiasse (17-8-2016 om 11:01)
Tja op tv en internet ziet de jeugd niets anders dan oorlog, geweld, uiteen gereten lijken en bloederige aanslagen. Die denken dat het normaal is misschien ? En is het ook niet normaal te noemen met de wekelijkse, haast dagelijkse gruwelijke aanslagen ? Dit is de wereld die we scheppen. Dit is het voorbeeld voor de jeugd hoe de volwassen wereld moet werken. dit is de manier waarop we onze problemen oplossen, met wapengeweld dus. Kinderen imiteren het voorbeeld van volwassenen nu eenmaal. Weest er maar trots op.
P (17-8-2016 om 10:40)
Airsoft is niet meer illegaal in Nederland, Alleen dien je wel lid te zijn van de NABV en valt het verder onder de wapenwet. Kost ongeveer 100e per jaar en dan kan je normaal je wapen in een tas vervoeren naar een vriendje zijn huis.
Lizzardking (17-8-2016 om 10:32)
Bigpapa begrijpt blijkbaar niet dat het moeilijk is om nepwapens van echt te onderscheiden, de nepwapens zijn vrijwel identiek aan hun echte broertje, als je als agent dan de keus moet maken ga je er van uit , voor je eigen veiligheid ,dat het wapen echt is, met alle gevolgen van dien, daarom valt dit ook onder de wet ,wapens en munitie. In deze tijd van terrorisme dreiging is het juist goed van burgers dat ze een oogje in het zeil houden
@nke (17-8-2016 om 10:01)
@bigpapa, tegenwoordig zijn sommige speelgoedwapens niet van de echte te onderscheiden, zeker niet op afstand! Zeker in deze tijd met al die onrust en aanslagen, kan ik heel goed begrijpen dat mensen dit aan de politie melden. Heeft niets met verlinken te maken, maar met veiligheid.
Vlissinger (17-8-2016 om 09:45)
@bigpapa: zoals Kees zegt worden nepwapens als echt wapen geregistreerd. Mocht de jongen dan uitgeschakeld worden is dat zijn eigen verantwoording. Ik heb onlangs nog een nep(speelgoed)wapen in mn handen gehad. Alleen het gewicht onderscheid deze van echt! zelfs van dichtbij, de details, waren identiek. De meneer die gebeld heeft GOED werk! Dit zijn geen tijden meer dat er met (nep)wapens gespeeld KAN worden, helaas.
Frank (17-8-2016 om 07:49)
Weet niet of het echt verklikken was. Op een gegeven moet je een keuze maken en je ziet niet of iets echt is. Je weet niet wat ze gaan doen, je leest genoeg over scholen of aanvallen op winkelcentra. In discussie gaan met iemand die zwaar bewapend is doe je dan ook niet.
Cookie-instellingen beheren