Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongen met nep-pistoolmitrailleur aangehouden

Toegevoegd: 16-08-2016, 15.22 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een 16-jarige jongen uit Vlissingen is maandagmiddag in het Westerzicht in zijn woonplaats aangehouden omdat hij een namaak-pistoolmitrailleur in zijn bezit had.


Een voorbijganger had rond 15.30 uur twee jongeren gezien waarvan er één een vuurwapen in een tas deed. Agenten gingen ter plekke en de 16-jarige jongen vertelde gelijk dat hij een BB-gun in zijn rugtas had zitten. De jongen werd aangehouden en de rugtas werd onderzocht.

In de tas trof de politie de speelgoedmitrailleur en een pot met balletjes aan. Deze werden in beslag genomen en de Vlissinger werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Hij werd vervolgens ingesloten en is maandagavond nog verhoord. Hierna werd besloten om de jongen naar Halt te verwijzen voor een Halt-straf. Rond 21.00 uur mocht hij het cellencomplex verlaten.

Gevaarlijk
De politie grijpt het voorval aan om maar weer eens te benadrukken dat het bezit van speelgoedwapens gevaarlijk kan zijn. "Agenten reageren vaak alsof het om een dreiging met een echt vuurwapen gaat. In het uiterste geval kunnen agenten in zo’n situatie besluiten dat ze moeten schieten."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
An (17-8-2016 om 07:05)
@Bigpapa, vind je het nu zo raar dat mensen snel schrikken van wapens en alarm slaan, ga jij eerst van dichtbij kijken of t geen speelgoed is? Na alle verhalen van alle gekken die er op deze aarde rondlopen en die er geen moeite mee hebben om compleet onschuldige mensen om niks te doden? Je draait de zaken volgens mij een beetje om. De schuld hier ligt niet bij de alerte burger die de politie belt, of bij de politie, maar bij de mafkees die het in de botte kop haalt om zich op straat met een wapen te vertonen en/of bij de ouders die horen te weten dat hun kind zo'n ding bezit en m dan tenminste horen uit te leggen dat het zeer onverstandig is om je daar mee in t openbaar te vertonen.
Kees (16-8-2016 om 19:16)
Ook nepwapens (speelgoed) word in tegenstelling tot vroeger als echt wapen geregistreerd. De persoon in kwestie word dan idd gearresteerd wegens verboden wapen bezit en daar zit zelfs een strafblad aan vast.
vlissinger (16-8-2016 om 17:16)
de ouders zwaar straffen, het is hun jong , je weet dat we erg allert moeten zijn maar het zal wel dat haben weer nich gewuchstt
bigpapa (16-8-2016 om 17:02)
Oke, het mag niet maar moet je met zoveel agressie iemand oppakken? Misschien is het een optie om de importeurs, winkeliers en kermisexpoiltanten is te bezoeken en hun de gevaren te vertellen en de straffen wat hier op kan staan. Deze meneer die de politie gebeld heeft is ook een held zeg snapt nog niet wat echt is en wat nep. straks word er een kind doodgeschoten en dan is de politie weer de boosdoener maar dit komt allemaal door mensen die graag iets verkeerds zien en dan gelijk de politie bellen. probeer is met elkaar te leven inplaats van elkaar te verlinken.
Cookie-instellingen beheren