Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
62 files van totaal 223 km

Cel en taakstraf na bedreigen pestkoppen

Toegevoegd: 17-08-2016, 19.16 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politierechter in Middelburg heeft woensdag de 55-jarige Middelburger F. G. voor bedreiging van enkele pestkoppen in zijn buurt twaalf dagen cel en een voorwaardelijke taakstraf van zestig uur opgelegd. Tegen G. was 42 dagen waarvan 30 dagen voorwaardelijk geëist.


G. werd al langer door drie jongeren uit de buurt getreiterd. Ook werd hij door drie raddraaiers mishandeld. Op 24 juli was hij het zat. Hij pakte een bijl en ging de jongelui achterna. Om hen te bedreigen, zo zei hij tijdens de behandeling van de zaak. Hij kwam echter te struikelen en de bijl stuiterde over de straat.

Volgens de voor zijn leven vrezende en wegrennende jongeman zou G. de bijl naar hem hebben gegooid, maar dat achtte de politierechter niet bewezen. Evenmin als de poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, waar de officier van justitie vanuit was gegaan.

Eén van de raddraaiers, die destijds betrokken was bij de mishandeling van G., werd al eerder veroordeeld. Hij kreeg een taakstraf van zeventig uur waarvan de helft voorwaardelijk opgelegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (18-8-2016 om 14:41)
NL op zijn best. Wie hier nog wat van begrijp? Ik in ieder geval niet. Die pestkoppen moeten voor 2 jaar het gevang in, dan leren zij het misschien. Men kan wel eens negatief zijn over grove straffen in het buitenland echter zou het NL sieren om daar eens een voorbeeld aan te nemen. Als ik de gepeste was wist ik het wel. Na mijn straf zou ik de pestkoppen zoeken en een flink pak slaag geven zo een die zij hun hele leven bij blijft. Hoe krom is onze (onte)rechtstaat, hier klopt helemaal niets van. Maar voor onze gemeente cowboy's is een oud vrouwtje met kapot achterlicht veel interessanter.
Rob 2 (18-8-2016 om 14:12)
Formeel moet je eerst aangifte doen(mat data dus(dag,tijd en zo mogelijk met een foto Maar wordt er dan ook wat mee gedaan? Je mag kennelijk niets terugdoen in dit land als je structureel getreiterd wordt! Niet te geloven! "niet het recht in eigen hand nemen" is kenelijk de motivatie van deze politierechter. Op nieuw blijkt dat er meer begrip is voor de veroorzaker dan voor het slachtoffer. Waar gaar dat naar toe?! Verdere verloedering van de samenleving EN het gevoel dat ieder vorm van rechtvaardigheid verdwijnt. denk ik. Celstraf ;hoe bedank je zoiets!
Heino Kromwalt (18-8-2016 om 13:12)
Zo gaat dat in ons land, jezelf verdedigen, voor jezelf opkomen, verboden. Je moet jezelf maar het graf in laten treiteren, in elkaar laten slaan, verjaagd worden of vluchten voor je leven, enz, want de schijnorde verstoren mag natuurlijk niet. Dat is na alle bedreigingen/geweld ineens reden om in te grijpen, al het voorafgaande natuurlijk niet. Selectief wordt de zwakste gestraft om de schijn maar op te houden dat er voordien niets aan de hand was en er geen taak van justitie of politie was geweest om dit te voorkomen. Dat is de reden dat dit slachtoffer nogmaals afgestraft moet worden, voor de publieke opinie. Dit heeft niets meer met rechtspraak of gerechtigheid van doen.
Duijts (18-8-2016 om 12:13)
Hier zak je broek toch van af.de volgende keer die laffe rotzakken in het donker aaakken een voor een.
Cerebrus (18-8-2016 om 10:11)
Ja, daar houdt men niet van, dat men voor eigen rechter gaat spelen als de staat het weer eens laat afweten. En dan wordt inderdaad het slachtoffer gestraft. Met celstraf nog wel. Een taakstrafje zou meer dan volstaan, maar de rechter neemt het deze meneer natuurlijk zeer kwalijk dat hij voor zichzelf opkwam. Want dat mag niet, in Nederland. Tenzij je natuurlijk behoort tot specifieke bevolkingsgroepen.
Marco (18-8-2016 om 09:36)
Walgelijk dit. De beste man wordt getreiterd en zelfs mishandeld. In je eigen veilige omgeving niet meer veilig voelen en dan wordt notabene het slachtoffer gestraft. Wat hebben we soms toch een rare manier van strafpleiten...
Cookie-instellingen beheren