Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Cel en taakstraf na bedreigen pestkoppen

Toegevoegd: 17-08-2016, 19.16 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politierechter in Middelburg heeft woensdag de 55-jarige Middelburger F. G. voor bedreiging van enkele pestkoppen in zijn buurt twaalf dagen cel en een voorwaardelijke taakstraf van zestig uur opgelegd. Tegen G. was 42 dagen waarvan 30 dagen voorwaardelijk geëist.


G. werd al langer door drie jongeren uit de buurt getreiterd. Ook werd hij door drie raddraaiers mishandeld. Op 24 juli was hij het zat. Hij pakte een bijl en ging de jongelui achterna. Om hen te bedreigen, zo zei hij tijdens de behandeling van de zaak. Hij kwam echter te struikelen en de bijl stuiterde over de straat.

Volgens de voor zijn leven vrezende en wegrennende jongeman zou G. de bijl naar hem hebben gegooid, maar dat achtte de politierechter niet bewezen. Evenmin als de poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, waar de officier van justitie vanuit was gegaan.

Eén van de raddraaiers, die destijds betrokken was bij de mishandeling van G., werd al eerder veroordeeld. Hij kreeg een taakstraf van zeventig uur waarvan de helft voorwaardelijk opgelegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (18-8-2016 om 09:04)
ik lees hier overal 'slachtoffer wordt dader'. Ik lees nergens dat de man meerdere malen aangifte gedaan had tegen de pesterijen. Volgens mij is het alsnog verboden eigen rechter te spelen in ons land. Wees een man (van 55....) en stap gewoon normaal en zonder bijl op de jongens af. man man man
peter (18-8-2016 om 08:57)
zo iets moet je ook slimmer aanpakken, een voor een ergens waar niemand het ziet. ik begrijp die man heel goed dat hij door het lint gaat, en door het zwakke optreden van politie, die staan liever ergens in een oude camper te flitsen.
th. Seij (18-8-2016 om 08:48)
Dit is echt triest. Als buitenstaander kun je zo iemand ook niet meer helpen, want dan ben je zeker ook de klos.
bokkie (18-8-2016 om 08:09)
Je mag geen eigen rechter spelen in ons land. Maar de politie vindt bescherming van burgers 'geen prioriteit'. ' Bijzonder, het bedreigen van lui die je al eerder mishandeld hebben en blijkbaar niet van ophouden weten levert je zomaar 12 dagen cel en 60 uur voorwaardelijk op. Met 3 man iemand treiteren en mishandelen levert je 70 uur taakstraf op, waarvan 35 voorwaardelijk.... G had beter wat hulp op kunnen trommelen en raak kunnen slaan dan was de straf lager geweest? Only in the Netherlands.
dr.acula (18-8-2016 om 07:14)
slachtoffer word dader door het te laks optreden van justitie.er word niets gedaan als het geen geld opbrengt voor het uitvoerende orgaan van de overheid.als er media aandacht aan kan worden gegeven dan word het pas nodig dat het straatje van justitie word schoongeveegd en er een excuus bedacht ,bijv. waarom hoorde ze niets uit de samenleving ,anders hadden ze ''ZEKER'' opgetreden.ze willen niets horen omdat het geen prioriteit heeft [ tot er wat ergs gebeurt waarbij het geen vraagstuk is wie wat gedaan heeft ] maar een leven van een normaal burger word zo verpest door die asociale pestkoppen dat [het risico ingecalculeerd dat het rechtvaardigt om zelf maar rechter te zijn ] eigen rechter spelen het enige is wat je nog kan doen.
Rob (18-8-2016 om 01:27)
??????????????????? Hier wordt het slachtoffer gestraft. Volgende keer die pesters achterna zonder bijl. En voor de "de voor zijn leven vrezende en wegrennende jongeman" stoer hoor iemand zodanig pesten.
Cookie-instellingen beheren