Weerbericht:
Regenachtig, overdag geleidelijk droger. Maandag enkele (winterse) buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Vertraging door alarmeringsfout woningbrand

Toegevoegd: 19-04-2017, 22.48 uur
Door: Roland de Jong

SINT-MAARTENSDIJK - Bij het alarmeren van een woningbrand in Sint-Maartensdijk is woensdagavond iets misgegaan waardoor pas na elf minuten de juiste ploeg werd gealarmeerd. Dat heeft de Veiligheidsregio Zeeland bevestigd.


Rond 20.35 uur werden brandweerploegen uit Sluiskil en Terneuzen naar de Provincialeweg in het Zeeuws-Vlaamse Hoek gestuurd. Pas tien minuten later bleek dat er in de alarmering iets niet goed was gegaan, De brand woedde wel aan de Provincialeweg, maar dan in Sint-Maartensdijk op het eiland Tholen, met de auto ruim 80 kilometer en zelfs hemelsbreed nog ruim 30 kilometer verderop.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is er bij aanvang van het incident in Sint-Maartensdijk “per abuis verkeerd gealarmeerd tijdens het afhandelen van twee gelijktijdige incidenten.” Ondanks dat de vertraging had de brandweer het vuur relatief snel onder controle. Wel werd er opgeschaald naar middelbrand en kwamen twee tankautospuiten, een waterwagen en een hulpverleningsvoertuig ter plekke.

De brand woedde in een slaapkamer. De bewoner ademde rook in en is ter plekke door een ambulanceteam behandeld. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Salvage is ingeschakeld om de man te helpen bij het afhandelen van de schade.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Yari (20-4-2017 om 14:37)
@karel @heftrucker, iets met stuurlui en wal...(...)
Karel D. (20-4-2017 om 10:26)
Waarom staat er niet bij vermeld wat de acties gaan zijn om dergelijke domme fouten te voorkomen ? Want fouten maken is heel normaal, alleen er niet van willen leren niet. Dus doet men gewoon niets ? Dan denk ik dat een manager naar huis mag, definitief.
@Heftrucker (19-4-2017 om 23:35)
In mijn optiek een hele slordige fout bij het alarmeren. Ik kan mij haast niet voorstellen dat de melder van de brand beide plaatsnamen verward heeft. Dit moet haast wel een fout van de dienstdoende centralist geweest zijn. Ik hoop dat de VRZ onderzoek gaat doen hoe deze fout heeft kunnen ontstaan! Laat ik voorop stellen dat een centralist met meer dan 1 zaak bezig kan zijn. Maar pas na 10 minuten ontdekken dat je een fout hebt gemaakt? Er hangt een joekel van een monitor in de MK waar de P2000 meldingen op zichtbaar zijn, dat moet dan toch eerder opvallen?
Cookie-instellingen beheren