Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Steekpartij Oostburg was bij begeleid wonen

Toegevoegd: 06-08-2017, 11.13 uur
Zowel het slachtoffer als de verdachte woonden in het gebouw.
Zowel het slachtoffer als de verdachte woonden in het gebouw.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - De steekpartij die zaterdagavond plaatsvond in Oostburg was in een woning voor begeleid wonen. Dat heeft de politie bekend gemaakt.


Uit de website van Emergis is op te maken dat het gebouw in Oostburg een beschermde woonvorm is. Zo'n woonvorm biedt mensen met langdurige psychiatrische of verslavingsproblemen een combinatie van begeleiding en wonen.

“De bewoners krijgen ondersteuning om de draad van het gewone leven weer op te maken. Sommige gaan naar hun werk en proberen weer een plekje in de maatschappij te verwerven. Het verblijf kan een opstap zijn naar (begeleid) zelfstandig wonen”, zo is de lezen op de website.

Volgens de politie waren zowel het 39-jarige slachtoffer als de 37-jarige verdachte bewoners van het gebouw aan de Burgemeester Gratamastraat. Een politiewoordvoerder laat weten dat de oudste man rond 19.15 uur met ernstige verwondingen werd aangetroffen in een woning. “Hij was echter wel aanspreekbaar en is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.”

De medebewoner kon al snel worden aangehouden. Nadien werd het terrein afgezet met rood-witlint en heeft de technische recherche onderzoek gedaan. De verdachte is ingesloten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rachel (6-8-2017 om 12:32)
Triest voor beiden!