Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 25 km

Verdachte ongeluk Langevieleweg vrijgelaten

Toegevoegd: 15-01-2018, 19.30 uur
Het ongeval op de Langevieleweg in oktober vorig jaar.
Het ongeval op de Langevieleweg in oktober vorig jaar.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 47-jarige Roosendaler M. J. die ervan verdacht wordt op 13 oktober een zwaar ongeval te hebben veroorzaakt op de Langevieleweg in Middelburg mag zijn proces in vrijheid afwachten.


De rechtbank in Middelburg heeft dat maandag tijdens een pro forma-zitting op verzoek van diens raadsman A. Cambier beslist. De rechtbank baseert zich daarmee op het advies van de gedragsdeskundige die het herhalingsgevaar als laag heeft ingeschat en art. 5 van het EVRM (Europees Verdrag Van de Rechten van de Mens), dat stelt dat in principe iedere verdachte zijn berechting in vrijheid mag afwachten. Door die conclusie van de psycholoog komt de grond, onder andere herhalingsgevaar, te vervallen.

Op de bewuste dag verkeerde J. onder invloed van drank en schepte met zijn auto een 41-jarige man en zijn zoontje van 6 jaar. De man zou de hard en roekeloos hebben gereden, gevaarlijk hebben ingehaald en zijn aandacht niet voldoende op de weg hebben gehouden.

Volgende week komt het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) naar Middelburg om een en ander te onderzoeken, zoals proeven met betrekking tot de gereden snelheid. Ook worden er indien mogelijk en nodig botsproevengedaan. Ook is het nog wachten op medische informatie over de toestand van de vader.

Voor 5 april staat er weer een zogeheten pro forma-zitting op de agenda.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuw (16-1-2018 om 12:30)
het is jammer dat het bij de rechter in de fam niet is gebeurd, dan waren er wel andere maatregels geweest, hier geldt alleen maar de doodstraf en meer niet
mopper (16-1-2018 om 11:31)
Vreselijk dat dit weer in Nederland gebeurt. Levenslang vast zetten op water en brood. En in zijn cel laten werken. Geen zonde van maken. Hij heeft vaneen heel gezin en familie het leven voorgoed veranderd met heeeeel veel verdriet levenslang
P Bartlett (16-1-2018 om 07:58)
Ronduit belachelijke beslissing om deze man vrij te laten. 2 maal poging tot doodslag en dan in vrijheid je rechtzaak af mogen wachten. Welke signaal geven we hier af, het is toch niet zo heel ernstig om dronken en roekeloos te rijden en daarbij ernstig letsel toe te brengen! Ik hoop dat hij z'n straf niet ontloopt.
Ja-Ja (16-1-2018 om 05:43)
Nederland Forensisch Instutuut. Ook weer z'n onzinnige instansie. Proeven met gereden snelheid? Eventueel botsproeven? En medische toestand van de vader.? Waar haalt dat NFI het vandaan? De dader had GEZOPEN!!! Deze heeft helemaal GEEN rechten!!
Ja-Ja (16-1-2018 om 05:19)
Europees Verdrag Van De Rechten Van De Mens. Alleen al door z'n regel vanuit Brussel zouden we uit er uit moeten stappen. Wat een A-sociale regel is dit?Door A-sociale bedacht.Personen zonder kennis en gevoel Wat voor RECHTEN hebben de slachtoffers.??? Deze zijn buiten hun schuld voor hun leven lang veroordeelt. Beter terug te gaan naar"Oog om Oog. enz." [Cynisch bedoelt] Dader zuipt en rijd na een poosje weer gewoon rond. Ps. Daar kom ik weer.Maar gooi geen waxinelichtje naar bepaalde personen dan hebben de LIKrechters van Nederland lak aan de Europeesche wetgeving.
Neher (15-1-2018 om 23:29)
Doodstraf is wat die hoort te krijgen
Cookie-instellingen beheren